Džejson Tejtum i Janis Adetokunbo (©AFP)
Džejson Tejtum i Janis Adetokunbo (©AFP)

Sirena brža od Horforda, produžetak izmakao Bostonu! Milvoki preživeo dramu, slavi Janisa i Holideja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 00:25

Baksi poveli sa 2:1 u seriji

Drame nije bilo u prve dve utakmice serije između Milvokija i Bostona, ali su sve nadoknadili! Preživeo je šampion infarkt završnicu, sačuvao je brejk prednosti i odbio strašan nalet Seltiksa. Vratio se Boston iz mrtvih, vukao ga je ka senzacionalnoj pobedi Džejlen Braun, ali... Drukčije planove imali su Janis Adetokunbo i Džru Holidej. I sirena. Pogodio je Al Horford, provukao je loptu kroz obruč, ali je zakasnio! Tabla je blinkala, sirena se odglasila, ništa od produžetka za Boston. Pobeda i vođstvo od 2:1 idu Milvokiju - 103:101.

Zastao je dah košarkašima Milvokija u poslednjim sekundama, kao hipnotisani bili su dok su čekali reakciju sudija. Lopta je šetala po obruču posle odbojke Ala Horforda, skliznula je u obruč, no Boston produžetak nije dobio. Isparila je i poslednja nada, a toliko im se šansi ukazalo baš onda kada su bili otpisani, prežaljeni. I sve što u taboru šampiona mogu je da odahnu. I kažu: Dobro je. Ovoga puta pomilovala ih je sreća, osmehnula im se. Od gotovog su pravili veresiju i došli u poziciju da gutaju knedle.

Izabrane vesti

Apsurdno zvuči, ali ni 42 poena Janisa Adetokunba i sasvim dobro šutersko veče - fantastično spram onog prethodnog - ne da nisu bili garant uspeha, nego je sve moglo krenuti u pogrešnom smeru i pre tih poslednjih sekundi, koje su za Bakse trajale kao večnost. Stegnula se ruka Seltiksima, bežali su od odgovornosti i uvaljivali “vruće krompire” saigračima. Uspeli su čak i da povedu u finišu, ali su bez koša iz igre bili u puna četiri završna minuta. Još od horoga Horforda na asistenciju Džejsona Tejtuma.

Nadoknadio je Boston 13 poena zaostatka u deonici odluke - maksimalni plus Milvokija bio viši za poen krajem trećeg kvartala - poništili su furioznu četvrtinu rivala i zaigrali na sve ili ništa. Rulet umesto košarka, plesala je lopta onako kako su želeli, sve je išlo na njihovu vodenicu, okrenuli su Bakse posle četvrtog u nizu pogođenog slobodnog bacanja Džejlena Brauna - poveli 100:99 - ali da sačuvaju Janisa i Holideja nisu mogli. Njihovi poeni došli su im “glave”. 

Prvo je Grik frik pogodio i raspalio atmosferu, da bi Džru Holidej izrastao u heroja. Sa puno osećaja pogodio je flouter i doveo Seltikse u nezavidnu poziciju. Neophodna im je bila trojka. Želeo je Smart, povratnik u sastav, da se digne i iscenira fauk za tri bacanja - nije ih dobio. Sviran je faul Holideja na zemlji, a jedan od najboljih defanzivaca lige promašio je drugo bacanje i pružio šansu saigračima da pokupe skok i izbore produžetak. Robert Vilijams nije uspeo, a Al Horford nije stigao. Kratak je bio za koju stotinku.

Janis Adetokunbo i Džru Holidej zbirno su uzeli neverovatnih 60 šuteva, ostatak tima - 39. Trojke su škripale, Grk ubacio samo jednu iz šest pokušaja, Holidej dve više iz deset, ali ih je služio šut sa poludistance. Kada se rešavalo, niko drugi nije ni pomišljao da poglda loptu, a kamoli da je uzme. Janis je pored 42 poena imao i 12 skokova i osam asistencija, dok je Holidej meč završio sa učinkom od 25 poena, sedam uhvaćenih lopti, te po tri podeljena ključna dodavanja saigračima i isto toliko ukradenih lopti. Kod Seltiksa se istakao Džejlen Braun, koji je sakupio 27 poena i 12 skokova, a Horford je stao na 22 poena i 15 uhvaćenih lopti.


NBA PLEJ-OF

Subota

Filadelfija - Majami 99:79 (1:2 u seriji)

/Grin 21 - Batler 33/

Dalas - Finiks 103:94 (1:2 u seriji)

/Branson 28 - Krauder 19/

Milvoki - Boston 103:101 (2:1 u seriji)

/Adetokunbo 42 - Braun 27/

Nedelja

Golden Stejt - Memfis 142:112 (2:1 u seriji)

/Kari 30 - Morant 34/

21.30: Dalas - Finiks (1:2 u seriji)


tagovi

Boston SeltiksMilvoki BaksNBA ligaNBA plej-ofJanis AdetokunboDžejlen Braun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara