©AFP
©AFP

Snajper sa Gonzage stigao kod Nikole Jokića

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 05:56

Džulijan Strouter izabran kao 29. pik na NBA draftu od strane Nagetsa, u drugoj rundi kao 32. pik izabran i Džejlen Piket

Ono što je izvesno kada je u pitanju sledeća sezona, Denver Nagetsi će imati jaču šutersku liniju. Ekipa srpskog asa Nikole Jokića izabrala je Džulijana Stroutera kao 29. pika na ovogodišnjem NBA draftu.

U pitanju je krilo visoko 201 centimetar, koje je studiralo na čuvenom Gonzaga univerzitetu, uz prosek od 40,8 odsto šuta za tri poiena. Strouter je rođen u Las Vegasu, a poreklom je iz Portorika. Podsetimo, Nagetsi su do ove mogućnosti došli razmenom pikova sa Portlandom u ovoj i sledećoj godini.

Izabrane vesti

Strouter je ove sezone prosečno beležio 15,2 poena i imao 6,2 skoka po utakmici, a najbolji meč odigrao je protiv Portlanda, kada je ubacio 40 poena.

Ostaje da se vidi za koliko će minuta momak sa Gonzage uspeti da se izbori u narednoj sezoni, ali se očekuje da će biti šuterska opcija sa klupe. Strouter na važi za sjajnog defanzivca, ali to u ovom trenutku nije ni bilo potrebno Nagetsima, pošto su dobro pokriveni u tom smislu sa igračima koje su dovodili u prethodnom periodu, potput Kristijana Brauna i Petjtona Votsona.

Nagetsi su izabrali i Džejlena Piketa iz Pen Stejta kao 32. pika na draftu. U pitanju je plejmejker koji je igrao pet sezona na koledžu, a poslednje dve studirao je na Pen Stejtu. Poslednja sezona mu je bila najimpresivnija, pošto je beležio 17,7 poena, 6,6 asistencija i 7,4 skokova po utakmici.

Piket takođe ima dobre šuterske brojke, gađa 38,1 odsto za tri, odnosno 54,6 odsto za dva poena.


tagovi

Džulijan StrouterNikola JokićMajkl Meloun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara