Valter Tavares (©MN Press)
Valter Tavares (©MN Press)

Spektakl u Minhenu! Lučić se nećkao i ispustio napad za pobedu, Real zaboravio košmarno veče u Kazanju

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 23:00

Novi trijumf Blankosa u Nemačkoj

Real Madrid se vratio na pobednički kolosek posle jedne od najslabijih večeri u Evroligi tokom gostovanja u Kazanju, kada je ubacio samo 58 poena. Nije išlo u Rusiji, ali jeste u Nemačkoj gde su puleni Pabla Lasa uspeli da nadigraju Bajern rezultatom 80:76 (13:13, 30:19, 17:26, 20:18) u pravom šahovskom nadmudrivanju sa Andreom Trinkijerijem.

Pravi košarkaški spektakl režirali su košarkaši dva tima. Mnogo neizvesnosti, preokreta i na kraju pobeda na jedan posed. Nije moglo bolje od toga. Real je pokazao veće iskustvo, kvalitet i pre svega smirenost u dramatičnoj završnici gde je Vladimir Lučić mogao da ispadne jedan od junaka, ali je u najbitnijim momentima grešio, što je potpuno atipično za njega...

Izabrane vesti

Dve izgubljene lopte u ključnim trenucima, pogotovo je pažnju privukla ona na sedam sekundi do kraja. Nacrtao je Trinkijeri očigledno napad za svog kapitena i najboljeg igrača, a on je ključni napad na utakmici potrošio u neodlučnosti da li da šutira za tri ili da razigra Ogustina Rubita. Nije mu ni pozicija bila najbolja jer je čak i pored blokada imao čuvara koji mu je disao za vratom, pa je zato u fazi skoka promenio odluku i umesto šuta pokušao da prosledi loptu do Rubita koji takođe nije bio u najboljoj situaciji pod košem. Lopta se odbila u aut, pa nije bilo jasno čiji je posed. Sudije su pogledale snimak i ustanovile da će lopta ići gostima, posle čega je Laso odmah zatražio tajm-aut kako bi spremio ekipu za sam finiš. U tim momentima Real je vodio rezultatom 78:76. Nik Vajler Beb je ubrzo posle Realovog izvedenog auta faulirao Serhija Ljulja koji je sa penala overio brejk i prekinuo Bajernu seriju od tri pobede.

Nemački vicešampion propustio je veliku šansu da se lepo nagradi za odličnu treću četvrtinu koju je dobila rezultatom 26:17 i istopila dvocifreni zaostatak. Rezultatska klackalica trajala je celu poslednju deonicu, smenjivale su se ekipe u vođstvu i pogađali su se veliki šutevi, ali je Realovo iskustvo ipak napravilo ključnu razliku.

Geršon Jabusele je pobedi doprineo s 21 poenom i odličnih 8/10 iz igre (3/4 za tri). Dvocifren je uz njega bio samo još Serhio Ljulj sa 10 poena. Valter Tavares je upisao sedam poena i devet skokova, Vensan Poarje je samo obrnuo učinak u ove dve statističke kolone, dok je Alberto Abalde takođe imao devet poena. Bajernov prvi strelac bio je Rubit sa 20 poena (6/14 iz igre, 1/2 za tri), sa još pet asistencija i tri skoka. Darun Hilijard je ubacio 16, Dešon Tomas 11, a Kori Volden i Otelo Hanter po 10 poena, uz šest pokupljenih skokova.

Vladimir Lučić nije imao svoje veče – samo sedam poena (2/6 iz igre, 0/2 za tri) i tr skoka, uz dva izgubljena poseda za gotovo 35 minuta na parketu. Ognjen Jaramaz je ponovo dobio minute na kašičicu. Ni punih 90 sekundi, samim tim i bez učinka.

EVROLIGA - 8. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Panatinaikos 81:48

/Volters 18 - Mejkon 15/

CSKA - Fenerbahče 82:91

/Klajburn 24 - De Kolo 18/

Olimpija Milano - Barselona 75:70

/Datome 17 - Dejvis 12/

Asvel - Uniks Kazanj 85:82

/Džons 25 - Hezonja 27/

Petak

Efes - Zenit 79:90

/Larkin 14 - Frankamp 18/

Žalgiris - Alba 71:79

/Kavano 17 - Erikson 16/

Olimpijakos - Monako 86:65

/Dorsi 18 - Dijalo 12/

Baskonija - Makabi Tel Aviv 65:86

/Boldvin 15 - Vilijams 21/

Bajern - Real Madrid 76:80

/Rubit 20 - Jabusele 21/



tagovi

KK Real MadridKK Bajern MinhenVladimir LučićOgnjen JaramazKori VoldenOtelo HanterOgastin RubitDarun HilijardGeršon JabuseleValter TavaresVensan PoarijeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara