©AFP
©AFP

Spektakularan derbi istoka, Baksi posle produžetka nastavili seriju: Janis ispustio pobedu, ali ne i Holidej

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 04:17

Boston bez dvojice glavnih igrača poklekao tek u dodatnih pet minuta (125:131)

Dva najbolja tima na istoku i pretendenti na najvipši plasman u jednom od najzanimljivijih susreta regularnog dela priredili su svim ljubiteljima košarke duel za uživanje, a pobeda, 11 u nizu, pripala je Milvokiju posle produžetka (131:125).

Iako su Baksi imali sudbinu u svojim rukama i u završnici poslednje četvrtine promašen zicer Adetokunba 23 sekunde pre kraja ostavio je u životu Boston koji je pogotkom Hausera obezbedio produžetak. Ipak, u dodatnih pet minuta domaćin je uspeo da slomi optor rivala i preko Džru Holideja da trasira put do nove pobede u impresivnoj seriji, najdužoj od 2019. godine.

Izabrane vesti

Bez najboljih igrača Džejlena Brauna i Džejsona Tejtuma Boston je uspeo da u potpunosti parira protivniku i da posle dve i po četvrtine neizvesne borbe sredinom treće deonice stekne maksimalnih plus 14. Ipak, na odgovor domaćina nije se čekalo dugo, te su pretendenti na najviši plasman na istoku izjednačeni ušli u završnicu.

Prva ispuštena prilika da stignu do pobede nije se negativno odrazlia na košarkaše Milvokija koje je sa 40 poena predvodio Holidej. Raspoloženi as Baksa od 12 šuteva za tri poena osam je pogodio i tako postavio lični rekord. Pored sjajnog Holideja zapaženu ulogu imao je Adetokunbo sa 36 poena, 13 skokova i devet asistencija, dok je najefikasniji na drugoj strani bio Derik Vajt sa 27 poena, kojeg je u stopu, sa poenaom manje, pratio Malkom Brogdon, povratnik u tim Bostona posle povrede.

Jedanaestom pobedom u nizu, a 40. u sezoni, Milvoki je prišao večerašnjem rivalu na samo korak s obzirom na to da Boston sa skorom 41-17 zauzima čelo istočne konferencije. Istovremeno, Baksi su prekinuli niz poraza u međusobnim duelima pošto su u 2022. godini poraženi u sva četiri susreta.

Istovremeno, snage su odmerili Toronto i Orlando, a pobeda je pripala domaćinu u čijim je redovima najefikasniji bio Jakob Poetl sa 30 poena. Na drugoj strani, sa četiri poena manje, ofanzivu Orlanda predvodio je Vendel Karter.

NBA REZULTATI

Milvoki - Boston 131:125

/Holidej 40 - Vajt 27/

Toronto - Orlando 123:113

/Poetl 30 - Karter 26/

Finiks - Sakramento sinoć

Los Anđeles Klipers - Golden Stejt sinoć

Portland - Vašington sinoć



tagovi

Boston SeltiksMilvoki BaksJanis AdetokunboDžru Holidej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara