Aleksandra Crvendakić (Starsport)
Aleksandra Crvendakić (Starsport)

Srbija preko Australije, Koreje i Brazila u Beogradu traži put ka Mundobasketu

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.11.21. | 12:23

Naše košarkašice saznale rivale s kojima će se ukrstiti u kvalifikacijama za Svetski kup

Tri prepreke Srbije na putu ka Mundobasketu su selekcije Australije, Koreje i Brazila, odlučeno je današnjim žrebom. Naše košarkašice će kvalifikacioni turnir igrati u Beogradu od 10. do 13. februara, a karte za Svetski kup će obezbediti tri najbolje reprezentacije.

Naš glavni grad će biti domaćin još jednog turnira na kome će se za tri mesta boriti Francuska, Kina, Nigerija i Mali. U Osaki će karte za Mundobasket tražiti Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Belorusija. A Vašington će ugostiti Rusiju, SAD, Portoriko i Belgiju. Čast da izvlači kuglice i nekome donese sreću imala je bivša reprezentativka Srbije Sonja Vasić, koja je po završetku Olimpijskih igrara okončala igračku karijeru.

Izabrane vesti

Sva četiri kvalifikaciona turnira će se odigrati u istom terminu – 10. do 13. februar. Po tri ekipe sa svakog nadmetanja će se plasirati na Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 21. septembra do 1. oktobra 2022. godine u Sidneju u Australiji.

Domaćin i olimpijski šampion - SAD će učestvovati u kvalifikacijama, ali su oni već obezbedili učešće na SP. To bi značilo da će iz grupa u koje su oni smešteni, prolaz na veliko takmičenje obezbediti uz njih, još po dve selekcije.


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara