Srbiji paklen put do finala, Slovencima se sve otvara

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 22:43

Italija rival Orlovima u osmini finala, a zatim bolji iz duela Turska - Francuska

Srbija će u osmini finala (10. septembar) igrati sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz grupe C - Italijom. Ukoliko preskoči tu prepreku, u četvrtfinalu (14. septembar) čekaće je bolji iz duela drugoplasirane ekipe iz grupe A, a to je Turska i trećeplasirana reprezentacije grupe B - Francuske.

Ukratko paklen put, jer su sva tri protivnika iz prvog ešalona favorita za medalje, a Francuska je pre šampionata, doduše stidljivo, najavljivala i napad na evropski tron.

Izabrane vesti

A onda, u polufinalu Orlove moguće da sačeka Slovenija, neko bi rekao u reprizi finala 2017. godine. Ipak, teško da bi oni kojima je Srbija, poželeli baš reprizu, već pre drugačiji ishod.

A kako bi moglo da dođe do tog meča? Pa maestralni Luka Donić uspešno je preveo Sloveniju preko "minskog polja grupe smrti", kako je društvo u Kelnu dobilo nadimak, zbog kvaliteta.

Padali su pred igračima Aleksandra Sekulića Litvanija, Mađarska, Nemačka i Francuska. Na putu do prvog mesta u grupi i "povlašćene" pozicije u osmini finala nije ih omeo ni poraz od Bosne i Hercegovine, pa im je voljom "kostura", ali i zbog zasluga, u žargonu otvoren "autoput" do polufinala.

Slovenci će u prvoj rundi nokaut faze igrati sa četvrtoplasirnim timom grupe, Belgijom, a kad nju preskoče, u četvrtfinalu ih čeka pobednik duela drugopslairane iz grupe C, a to je Ukrajina i trećeplasiranog tima iz grupe A - Poljska.

Uz svo dužno poštovanje nijedan od pomenutih protivnika Slovenaca u prve dve rudne nokaut faze, pre starta Evrobasketa nije svrstavan u grupu favorita za podijum, a mišljenje stručne javnosti nije se promenilo ni posle njihovih povremenih uzleta, kao Belgijanaca protiv Španije, ili Ukrajinaca protiv Italije...

OSMINA FINALA

10. septembar

(1) 12.00 Turska - Francuska

(2) 14.15 Slovenija - Belgija

(3) 18.00 Nemačka - Crna Gora

(4) 20.45 Španija - Litvanija

11. septembar

(7) 12.00: Ukrajina - Poljska

(6) 14:45: Finska - Hrvatska

(8) 18:00: Srbija - Italija

(5) 20.45: Grčka - Češka

ČETVRTFINALE

13. septembar

pobednik 1 - pobednik 8

pobednik 2 - pobednik 6

14. septembar

pobednik 3 - pobednik 5

pobednik 4 - pobednik 7

POLUFINALE

16. septembar

pobednik 1/8 - pobednik 2/6

pobednik 3/5 - pobednik 4/7

MEČ ZA TREĆE MESTO

18. septembar

17.15 časova

FINALE

18. septembar

20.30 časova


tagovi

EvrobasketEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara