""
""

Srpske lavice „ulovljene“ u poslednjih pet minuta: Španija prejaka, sa Litvankama za treće mesto!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.15. | 22:30

Izabranice Marine Maljković imaju poslednju šansu da se plasiraju u nokaut fazu...

Srpske košarkašice proživele su epizodu „kada lovac postane lovina“, pošto su u četvrtom meču druge faze poražene od Španije, uprkos tome što su rivalke držale u šakama gotovo punih 35 minuta! Ipak, dame sa Iberijskog poluostrva iskoristile su jedan kratak period loše igre izabranica Marine Maljković, slomile otpor i rezultat potpuno preokrenule u svoju korist - 91:80 (24:27, 22:13, 15:22, 30:18)

Izabrane vesti

Utakmica je gotovo tri i po četvrtine obilovala preokretima i periodima igre u kojim su košarkašice oba sastava imale svoje dobre i loše trenutke, ali je na kraju iskustvo Španije presudilo. Jedna od najboljih selekcija na kontinentalnom šampionatu napravila je seriju 18:5, na krilima razigranog kvarteta Nikols – Torens – Ndur – Kruz, koji je na kraju zajedno ubacio čak 75 poena. Najefikasnija i daleko najbolja među njima bila je Alba Torens sa 25 poena, osam skokova i pet asistencija, 20 koševa ubacila je Laura Nikols, a Astu Ndur 15 poena, uz 12 skokova. Isti broj poena dodala je Ana Kruz.

U srpskom timu Sonja Petrović je upisala 17 poena i osam skokova, Jelena Milovanović dodala je 13, Nevena Jovanović 12, a Ana Dabović 10 poena.

Za reprezentativke Srbije sada ostaje da se u poslednjem kolu, koje će odigrati protiv Litvanije u ponedeljak od 20.30, bore za treću poziciju na tabeli, koje bi kasnije garantovalo susret sa Francuskom u nokaut fazi. S druge strane učenice Lukasa Mondela došle su u poziciju da eventualnim trijumfom nad Ruskinjama overe prvo mesto na tabeli. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Sonja PetrovićNevena JovanovićJelena MilovanovićEvropsko prvenstvo za košarkašiceAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara