Mils, Petrušev, Lilard, Pul, Štrus (©AFP)
Mils, Petrušev, Lilard, Pul, Štrus (©AFP)

Šta se dešavalo na Istoku NBA lige? Boston i Milvoki pobednici, ali vrebaju Klivlend, Indijana...

Vreme čitanja: 15min | sub. 14.10.23. | 15:40

Sve sa Istoka na jednom mestu

NBA sezona je pred vratima. Ostalo je još desetak dana do prve zvanične utakmice, a mi vam kao uvod u sve ono što nas čeka u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu donosimo veliki pregled svega što se događalo ovog leta. Popisali smo sve dolaske i odlaske te doneli malu presudu kako je ko radio ovog leta. Tekst ćemo objaviti u dva dela - danas ide pregled Istočne, a sutra Zapadne konferencije.

ATLANTA HOKS

Izabrane vesti

Došli: Peti Mils (trejd, Oklahoma), Kobi Bafkin (draft/15. pik), Vesli Metjuz (jedna godina/3.196.448 dolara), Muhamed Gej (draft/39. pik), Set Landi (dvosmerni ugovor), Majls Moris (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Dežonte Mari (četiri godine/114.070.000 dolara), Trent Forest (dvosmerni ugovor)

Otišli: Džon Kolins (Juta), Eron Holidej (Hjuston), Vit Krejči (Minesota), Tajris Martin (Minesota)

Izgleda da je Atlanti ono finale konferencije od pre dve sezone došlo malo prerano, jer su od tada u padu. Tadašnji roster nije bio spreman za velike stvari, a s obzirom na to da Hoksi menjaju previše trenera za NBA prilike, očigledno je da nešto ne funkcioniše u tom timu. Da je zaista tako pokazuje i činjenica da su ovog leta u Jutu praktično besplatno poslali Džona Kolinsa, koji je trebalo da bude drugi igrač ovog tima, a neku pravu zamenu za njega nisu doveli. Očigledno računaju na rast ekipe iznutra, a Peti Mils i Vesli Metjuz bi svojim iskustvom trebalo da pomognu. Jasno je da veruju Dežonteu Mariju jer su mu dali bogat ugovor, a biće ovo sezona u kojoj će Trej Jang morati da dokaže da je spreman da vodi tim do pravog rezultata, ali i sezona u kojoj bi Bogdan Bogdanović mogao da dobije veću ulogu nego lani.

BOSTON SELTIKS

Došli: Džru Holidej (trejd/Portland), Kristaps Porzingis (trejd/Vašington), Svjatoslav Mihajluk (jedna godina/2.346.614 dolara), Ošej Briset (dve godine/4.628.946 dolara), Venjen Gebrijel (jedna godina/2.346.614 dolara), Dejleno Benton (dve godine/4.216.676 dolara), Džordan Volš (draft/38. pik), Nimijas Kueta (dvosmerni ugovor), Džej Skrab (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Džejlen Braun (pet godina/288.260.000 dolara), Džej Di Dejvison (dvosmerni ugovor)

Otišli: Markus Smart (Memfis), Malkolm Brogdon (Portland), Robert Vilijams (Portland), Grent Vilijams (Dalas), Danilo Galinari (Vašington), Džastin Šampenj (Majami), Mfiondu Kabengele (AEK)

Kada praktično nekoliko dana pre početka trening kampa u svoje redove dovedeš vrhunskog igrača koji je prošle sezone igrao u redovima najvećeg rivala, onda si napravio dobar posao. Boston je iskoristio činjenicu da je Milvoki morao da se reši Džrua Holideja kako bi doveo Demijana Lilarda i doveo člana najbolje odbrambene petorke prošle sezone u svoje redove. Holidej je bolji igrač od Markusa Smarta, kojeg su se odrekli da bi doveli Kristapsa Porzingisa, i jasno je da je Boston bolji nego što je bio prošle sezone, a sportski bogovi bi trebalo da budu dobri prema nama i da nam donesu sukob između Bostona i Milvokija u plej-ofu. Jedva čekamo da vidimo kako će Holidej igrati odbranu protiv Lilarda. Holidej je bio finalni potez koji je Boston povukao, a sve je počelo dovođenjem Porzingisa, jer je bilo jasno da Seltiksima nedostaju poeni s centarskih pozicija. Kombinacija Porzingis - Al Horford - Robert Vilijams izgleda sjajno kao rotacija pod košem, ali sada je to ipak malo slabije, jer je Vilijams morao da ode u Portland u trejdu za Holideja. Boston će sigurno tokom sezone pokušati da dovede još nekoga pod košem, jer ne smeju da se oslone samo na Porzingisa i Hoforda jer je ovaj prvi sklon povredama i od ruki sezone nije odigrao više od 66 mečeva, a Horford ipak ima 37 godina. No, verujemo da će se to lako rešiti. Ovaj teži deo - kako tim napraviti boljim - odradili su odlično.

BRUKLIN NETS

Došli: Noa Klauni (draft/21. pik), Darik Vajthed (draft/22. pik), Denis Smit (jedna godina/2.528.233 dolara), Loni Voker (jedna godina/2.346.614 dolara), Darijus Bezli (jedna godina/2.165.000 dolara), Trendon Votford (jedna godina/2.019.706 dolara), Armoni Bruks (jedna godina/?), Džejlen Vilson (jedna godina/?)

Novi ugovori: Kemeron Džonson (četiri godine/94.500.000 dolara)

Otišli: Džo Heris (Detroit), Set Kari (Dalas), Peti Mils (Oklahoma) Dejvid Djuk (Filadelfija), Dru Smit (Majami)

Bruklin ovog leta nije previše radio, ali za to nije bilo ni potrebe. Netsi su složili tim nakon trejda Kevina Durenta u Finiks i ova sezona će njima poslužiti da se vidi koliko Mikel Bridžis i ostatak društva mogu da urade. Dao je Bruklin novi veliki ugovor Kemeronu Džonsonu koji je igrao u reprezentaciji Amerike ovog leta, a osim toga doveli su samo dva rukija - Nou Klaunija i Darika Vajtheda, a roster su popunili potpisivanjem jednogodišnjih ugovora. Izgubili su dosta na šutu jer su im otišli Džo Heris, Set Kari i Peti Mils. Doduše, nijedan od njih se ne uklapa u ideju nove, mlađe ekipe pa su svi odlasci bili logični.

ŠARLOT HORNETS

Došli: Brendon Miler (draft/2. pik), Majls Bridžis (jedna godina/8.921.300 dolara), Frenk Nilikina (jedna godina/2.528.233 dolara), Nik Smit (draft/27. pik), Amari Bejli (dvosmerni ugovor), Liki Blek (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Lamelo Bol (četiri godine/205.900.000 dolara), Pi Džej Vašington (tri godine/46.500.000 dolara), Teo Maledon (dvosmerni ugovor)

Otišli: Keli Ubre (Filadelfija), Svjatoslav Mihajluk (Boston), Kobi Simons

Šarlot je prošle sezone bio u velikim problemima. Sve je počelo s Majlsom Bridžisom i činjenicom da je pretukao svoju suprugu, pa je sve završilo na sudu. Na kraju Bridžis nije otišao u zatvor, ali nije ni igrao celu sezonu, a trebalo je da bude jedan od najvažnijih igrača tima. Na to se nalepila povreda Lamela Bola, pa su Hornetsi umesto lova na plej-in turnir odabrali lov na Viktora Vembanjamu. Nisu uspeli da dođu do njega, ali su došli do utešne nagrade - drugog pika kojim su uzeli Brendona Milera, igrača koji bi mogao da bude oslonac tima dugo godina. Dali su novi ugovor Bolu isto kao i Pi-Džej Vašingtonu, koji je u prošloj sezoni pokazao da je vredan tog novca. Odlučili su još jednom da se kockaju sa Bridžisom i potpisali s njim na jednu godinu, ali izgleda da on opet ima nekih problema sa zakonom, pa ćemo videti hoće li uopšte igrati. Da nešto ne valja u Šarlotu pokazuje činjenica da su pre nekoliko dana raskinuli ugovor s Kaijem Džonsom, čovekom kojeg su izabrali na draftu pre dve godine. Šarlot je zapeo u nekom limbu i pitanje je mogu li ga Bol i Miler da ga iz njega izvuku.

ČIKAGO BULS

Lavin, Vučević, Derozan i Karuso (©AFP)Lavin, Vučević, Derozan i Karuso (©AFP)

Došli: Dževon Karter (tri godine/19.500.000 dolara), Tori Kreg (dve godine/5.373.575 dolara), Džulijan Filips (draft/35. pik), Onuralp Bitim (dvosmerni ugovor), Adama Sanogo (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Nikola Vučević (tri godine/60.000.000 dolara), Kobi Vajt (tri godine/36.000.000 dolara), Ajo Dosunmu (tri godine/21.000.000 dolara), Teri Tejlor (dve godine/4.216.676 dolara)

Otišli: Patrik Beverli (Filadelfija), Derik Džons (Dalas), Džavonte Grin

Kada je Arturas Karnišovas u martu 2021. doveo Nikolu Vučevića iz Orlanda, činilo se kao dobar trejd. Da nije došao Crnogorac, verovatno ne bi došao ni Demar Derozan, a Bulsi su s njima dvojicom, Zekom Lavinom i Lonzom Bolom izgledali dobro u sezoni 2021/22. No, to je kratko trajalo jer se Bol povredio, a trojac Derozan-Lavin-Vučević nije uspeo da se nametne da postane važan faktor u NBA ligi. Zato se i pričalo dosta hoće li Bulsi ovog leta da nastave istim putem ili će pustiti Vučevića da ode, te da trejduju Derozana, pa možda i Lavina. Na kraju se Karnišovas odlučio da Vučeviću da novi ugovor i da s praktično istim sastavom krene u lov na plej-of. Bol je i dalje povređen, a na njegovu poziciju su doveli borbenog Dževona Kartera dok su nove ugovore dali Kobiju Vajtu i Aju Dosunmu, pa bi njih trojica trebalo da popune poziciju plejmejkera. Bulsi računaju na unutrašnji rast, pre svih Patrika Vilijamsa, ali ovde nije bilo hrabrosti da se bilo šta drastično promeni.

KLIVLEND KAVALIRS

Došli: Maks Štrus (četiri godine/62.297.040 dolara), Džordž Nijeng (tri godine/25.500.000 dolara), Tristan Tompson (jedna godina/3.196.448 dolara), Demijan Džons (trejd/Juta Džez), Taj Džerom (dve godine/5.000.000 dolara), Zair Smit (jedna godina/2.019.706 dolara)

Novi ugovori: Karis Levert (2 godine/32.000.000 dolara), Ajzeja Mobli (dvosmerni ugovor)

Otišli: Deni Grin (Filadelfija), Robin Lopez (Milvoki), Mamadi Dijakite

Ovo se zove majstorski odrađen prelazni rok, iako nije dovedena nijedna zvezda. Nije u Klivlendu ni trebalo da dovode zvezdu jer su je doveli prošle godine kada je stigao Donovan Mičel, koji se odlično uklopio u tim u kojem su već bili Darijus Garland, Ivan Mobli i Džeret Alen. Malo koji tim u NBA ligi ima tako dobro izbalansiranu bekovsku i centarsku ligu kao šta to ima Klivlend, ali prošle sezone im je nedostajalo poena s krilnih pozicija. Posebno su bili slabi u trojkama s te pozicije, ali sada imaju rešenje i za to. Iz Majamija su doveli Maksa Štrusa koji je pokazao da ima pravi top u ruci, a došao je i Džordž Nijeng, čovek koji je takođe poznat po trojkama i odbrani. Dali su novi ugovor Karisu Levertu i sada su, barem na papiru, dobro pokriveni na krilnim pozicijama te treba samo da vidimo kako će to izgledati na parketu. Treba pohvaliti i ove poteze za slaganje ostatka rostera jer bi Tompson, Džons, Džerom i Smit mogli lepo da se uklope u ovaj tim. Klivlend u sezonu defakto ulazi kao treća ekipa Istoka - na papiru su samo Milvoki i Boston bolji od njih.

DETROIT PISTONS

Došli: Usar Tompson (draft/5. pik), Džo Heris (trejd/Bruklin Nets), Monte Moris (trejd/Vašington Vizards), Markus Saser (draft/25. pik), Malkolm Kazalon (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Džered Roden (dvosmerni ugovor)

Otišli: Ar-Džej Hempton (Majami), Kori Džozef (Golden Stejt), Rodni Mekgruder (Golden Stejt), Judžin Omoruji (Vašington), Hamidu Dijalo

Nadali su se u Detroitu prvom piku na draftu i Viktoru Vembanjami koji bi se odlično uklopio u tim s Kejdom Kaningemom. No, na lutriji su Pistonsi pali tek na peto mesto pa su uspeli da dovedu samo Usara Tompsona, koji jeste talentovani igrač, ali je daleko od toga što bi Vembanjama mogao da bude. Iako su imali dosta prostora na seleri kepu, Pistonsi nakon drafta nisu krenuli u trošenje tog novca. Doveli su dva dobra igrača u trejdovima, Montea Morisa i Džoa Herisa, a ako ovaj drugi uspe da vrati barem deo one forme koju je imao pre povreda, onda bi Pistonsi u nekoj budućnosti mogli da menjaju Bojana Bogdanovića i da dobiju još jedan pik. U Detroitu očigledno sledeću sezonu gledaju kao na potvrdu toga mogu li Kaningem i Džejden Ajvi da nose ovaj tim do nekih većih uspeha.

INDIJANA PEJSERS

Došli: Brus Braun (dve godine/45.000.000 dolara), Obi Topin (trejd/Njujork), Džaras Voker (draft/8. pik), Ben Šepard (draft/26. pik), Oskar Tšibvi (dvosmerni ugovor), Ajzea Vong (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Tajris Haliburton (pet godina/205.900.000 dolara), Kendal Braun (dvosmerni ugovor)

Otišli: Džordž Hil, Džejms Džonson

Lepo je igrala Indijana prošle godine. Zamalo su došli do plej-in turnira, a Tajris Halibarton je pokazao da je pravi general na parketu, sa savršenim osećajem za organizaciju napada. Kada je već tako, onda nije trebalo mnogo da se dira ekipa, ali je trebalo da se dovede poneki važan deo slagalice, neko ko će da popuni rupe u timu. A najbolji za to je Brus Braun koji je igrao važnu ulogu u osvajanju titule za Denver, a kojeg su Pejsersi doveli za ogromnih 45.000.000 dolara. No, taj novac nije toliko važan jer je Indijana imala dosta prostora na seleri kepu koji je morala da potroši, a zadržali su i pravo da sledećeg leta raskinu taj ugovor bez obeštećenja. Dovela je Indijana i Obija Topina, a to bi mogao da bude dobar potez, jer je on u Njujorku samo na trenutke pokazao talenat koji ima. Na draftu su došli do osmog pika i Džarasa Vokera i generalno su uradili sve da s malo poteza naprave ekipu boljom, a da ne izgube ništa za budućnost. Svaka čast na odlično odrađenom poslu.

MAJAMI HIT

Nikola Jović (©AFP)Nikola Jović (©AFP)

Došli: Haime Hakez (draft/18. pik), Džoš Ričardson (dve godine/5.942.620 dolara), Tomas Brajant (dve godine/5.373.575 dolara), Ar-Džej Hempton (tu-vej), Dru Smit (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Kevin Lav (dve godine/7.863.263 dolara), Orlando Robinson (dve godine/3.922.462 dolara), Džamal Kejn (dvosmerni ugovor)

Otišli: Gejb Vinsent (LA Lejkers), Maks Štrus (Klivlend), Viktor Oladipo (Oklahoma), Judonis Haslem (prestao s igranjem), Omer Jurtseven (Juta), Kodi Zeler (Nju Orleans)

Lako je Majami nazvati gubitnicima prelaznog roka. Od kada je Demijan Lilard zatražio trejd iz Portlanda, upravo je ekipa Hita bila njegova glavna želja, ali Pet Rajli i društvo nisu uspeli da naprave ponudu koja bi zadovoljila upravu Blejzersa pa je Lilard završio u Milvokiju. Majami tako nije uspeo da dovede veliku zvezdu koja bi sigurno promenila izgled tima, ali je i ostao bez dva važna igrača iz prošle sezone - Gejba Vinsenta i Maksa Štrusa koji su u drugim timovima naplatili napredak koji su ostvarili na Floridi. Vratili su u ekipu Džoša Ričardsona, što nije loš potez, baš kao šta nije loš potez i dovođenje Tomasa Brajanta, ali je utisak da je ekipa slabija nego prošle sezone. A još treba da vidimo kako će Tajler Hiro reagovati s obzirom na to da je celog leta bio pominjan kao igrač koji će otići u Portland u poslu za Lilarda.

MILVOKI BAKS

Došli: Demijan Lilard (trejd/Portland), Robin Lopez (jedna godina/3.196.448 dolara), Malik Bizli (jedna godina/2.709.849 dolara), Andre Džekson (draft/36. pik), Kris Livingston (draft/58. pik), Omari Mur (dvosmerni ugovor), TajTaj Vašington (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Kris Midlton (tri godine/93.000.000 dolara), Bruk Lopez (dve godine/48.000.000 dolara), Džej Krauder (jedna godina/3.196.448 dolara), Tanasis Adetokunbo (jedna godina/2.346.614 dolara), Ej-Džej Grin (tri godine/6.324.049 dolara)

Otišli: Džru Holidej (Boston), Grejson Alen (Finiks), Dževon Karter (Čikago), Goran Dragić, Majers Lenard

Ako je Majami gubitnik, Milvoki je pobednik prelaznog roka i to iz istog razloga zbog kojeg je Hit gubitnik - upravo su Baksi u svoje redove doveli najveću nagradu ovog leta - Demijana Lilarda. Puno se toga pisalo o ovom potezu, ali jedno je jasno - koliko god je Džru Holidej dobar igrač i teško ga se odreći, toliko je Lilard bolji i doneće novu snagu Milvokiju u lovu na novi NBA prsten. Baksi su dali nove ugovore Krisu Midletonu i Bruku Lopezu, a rupu na bekovskim pozicijama pokušaće da popuni Malik Bizli. Doduše, sigurni smo da će tekom sezone u tim da sleti još poneki veteran, ali i ovako je ovo tim koji je, uz Boston, najveću favorit u Istočnoj konferenciji.

NJUJORK NIKS

Došli: Donte Divinčenco (ćetiri godine/46.870.000 dolara), Nejten Najt (dvosmerni ugovor), Džejlen Martin (dvosmerni ugovor), Dilan Vindler (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Džoš Hart (četiri godine/80.920.000 dolara)

Otišli: Derik Rouz (Memfis), Obi Topin (Indijana), Trevor Kils (Minesota)

Šta se događa sa Njujorkom. Tim koji je iz leta u leto povlačio loše, ili u najmanju ruku teško objašnjive poteze, već par godina radi dobru stvar. Niksi ne preteruju, polako kombinuju tim koji nije sposoban da se umeša u bitku za titulu, ali je i te kako dobar za plej-of. Ovog leta je u Medison Skver Garden praktično došao samo jedan igrač i to dosta dobar timski igrač. Donte Divinčenco je svoju vrednost pokazao u Milvokiju i Golden Stejtu i sigurno će pomoći Niksima. Novi ugovor je dobio Džoš Hart, duša ove ekipe, a odlasci Obija Topina i Derika Rouza nisu važni za širu sliku.

ORLANDO MEDŽIK

Došli: Džo Ingls (dve godine/22.000.000 dolara), Entoni Blek (draft/6. pik), Džet Hauard (draft/11. pik),

Novi ugovori: Moric Vagner (dve godine/16.000.000 dolara), Admiral Šofild (dvosmerni ugovor)

Otišli: Majkl Karter-Vilijams

Još jedan tim koji nije mnogo radio ovog leta, a nije ni trebalo. Orlando ima lepu, mladu ekipu predvođenu Paolom Bankerom i Francom Vagnerom i stvarno ne treba nigde da žure, i to znaju. Doveli su iskusnog Džoa Inglsa koji će im sigurno pomoći u organizaciji napada i kontroli ritma igre kada bude ulazio s klupe, a tim su osvežila i dva dobra rukija - Entoni Blek je bio šesti pik, a Džet Hauard pet mesta slabiji. Inače, Hauard je deo trejda koji je Orlando napravio za Vučevića - tada su dobili Vendela Kartera, koji je sada startni centar, i dva pika prve runde. Prvi je bio Franc Vagner, a drugi je Hauard. U Čikagu sigurno mogu da žale za tim igračima.

FILADELFIJA SEVENTISIKSERS

Filip Petrušev (©AFP)Filip Petrušev (©AFP)

Došli: Patrik Beverli (jedna godina/3.196.448 dolara), Deni Grin (jedna godina/3.196.448 dolara), Keli Ubre (jedna godina/2.891.467 dolara), Mo Bamba (jedna godina/2.346.614 dolara), Filip Petrušev (dve godine/3.011.420 dolara), Riki Kaunsil (dvosmerni ugovor), Terkavion Smit (dvosmerni ugovor), Ažulas Tubelis (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Pol Rid (tri godina/23.555.150 dolara), Montrezl Herel (jedna godina/2.891.467 dolara)

Otišli: Džejlen Mekdenijels (Toronto), Mak Meklang (Dalas), Dvejn Dedmon, Luis King

Teško je bilo šta napisati o prelaznom roku Filadelfije kada još ne znamo šta će se događati s Džejmsom Hardenom. Brada je javno rekao da više neće da igra za Sikserse dok je Deril Mori u klubu jer se smatra prevarenim. Mori, s druge strane, nema nameru da ga pošalje bilo gde bez prave kompenzacije zauzvrat, pa ćemo još da čekamo trenutak kada će Harden postati novi igrač Klipersa ili neke druge ekipe. Do tada možemo da kažemo kako je Filadelfija napravila solidne poteze za popunjavanje rostera. Odlučili su se za veterane koji mogu da pomognu, a to su svakako Patrik Beverli, Deni Grin, Keli Ubre i Mo Bamba. Pol Rid je zasluženo dobio novi ugovor, a videćemo kako će se u celoj priči snaći Filip Petrušev. Novi trener Nik Nurs dobio je dobru ekipu u ruke, ali ništa ne možemo ozbiljno da kažemo o njima dok ne vidimo šta će da bude s Hardenom. Kada bi se dogodilo čudo i on ostao, bila bi Filadelfija opasna. Čini se da su igrači koji su došli ovog leta baš ono šta je falilo u prošloj sezoni - dubina s klupe, a više se veruje Nursu nego Doku Riversu.

TORONTO REPTORS

Darko Rajaković (©AFP)Darko Rajaković (©AFP)

Došli: Denis Šreder (dve godine/25.430.250 dolara), Grejdi Dik (draft/13. pik), Džejlen Mekdenijels (dve godine/9.257.800 dolara), Geret Templ (jedna godina/3.196.448 dolara), Dževon Frimen-Libert (dvosmerni ugovor), Markiz Novel (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Jakob Peltl (četiri godine/78.000.000 dolara), Džef Dautin (jedna godina/2.019.706 dolara), Ron Harper (dvosmerni ugovor)

Otišli: Fred Vanvlit (Hjuston), Delano Benton (Boston), Džo Vizkamp (Dalas), Vil Barton

Toronto se celog leta pominjao kao tim koji bi mogao da napravi veliki trejd, pričalo se i o tome da će se umešati u posao oko Demijana Lilarda, ali na kraju od svega nije bilo ništa. Ne samo da nisu doveli nijednu veliku zvezdu, nego su ostali bez Freda Vanvlita, jako važnog igrača koji će im puno nedostajati. Umesto njega je tu Denis Šreder koji je bio MVP Mundobasketa i koji je dobar igrač, ali koji nije ona vrsta plejmejkera kakva je potrebna Torontu - s obzirom na to da u timu imaju puno igrača koji napadaju obruč, njima je Vanvlit bio odličan zbog dobrog šuta za trojku dok je glavna snaga Šredera ipak ulazak pod koš. Dolasci Džejlena Mekdenijelsa i Gereta Templa su dobri, ali to ipak nisu toliko važni potezi koji bi promenili izgled tima. Toronto se našao u nekoj vrsti eksperimenta s dosta sličnih igrača (Paskal Sjakam, Skoti Barns, O Dži Anunobi) kao nosiocima igre, a utisak je da sada ne znaju kako bi izašli iz tog eksperimenta koji se zasad nije pokazao uspešnim.

VAŠINGTON VIZARDS

Došli: Džordan Pul (trejd/Golden Stejt), Tajs Džons (trejd/Memfis), Lendri Šamet (trejd/Finiks), Danilo Galinari (trejd/Boston), Bilal Kulibali (draft/7. pik), Majk Muskala (trejd/Boston), Patrik Boldvin (trejd/Golden Stejt), Rajan Rolins (trejd/Golden Stejt), Džered Batler (dvosmerni ugovor), Judžin Omoruji (dvosmerni ugovor)

Novi ugovori: Kajl Kuzma (četiri godine/90.000.000 dolara), Tadž Gibson (jedna godina/3.196.448 dolara)

Otišli: Bredli Bil (Finiks), Kristaps Porzingis (Boston), Monte Moris (Detroit), Džordan Gudvin (Finiks), Džej Haf (Denver), Kventin Džekson (Čikago), Ajzea Tod (Memfis), Kendrik Nan

Drastično su u Vašingtonu promenili tim ovog leta. Poslali su Bredlija Bila u Finiks, a Kristapsa Porzingisa u Boston i tako odmah pokazali da ih neki veliki rezultat u ovoj sezoni neće zanimati. U tim su poslovima dobili dosta pikova prve runde, ali i jednog igrača koji bi mogao da bude oslonac tima sledećih godina - Džordan Pul je u Golden Stejtu pokazao da može da bude pakleni strelac, a sigurno je da će želeti da pokaže da su Voriorsi pogrešili kada su ga zamenili za mnogo starijeg Krisa Pola. Tajs Džons je takođe dobar igrač, a videćemo kako će da izgleda Danilo Galinari nakon što se vratio posle povrede. Vizardsi su dali velike pare Kajlu Kuzmi šta su verovatno morali da urade jer ne bi imalo smisla da su i njega pustili da ode, a te pare i neće biti važne za nekoliko godina. Ovo je sezona u kojoj Vašington treba da napravi neki temelj za one koje slede. Verovatno ćemo ih gledati kako gube dosta mečeva.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaDemijan LilardDarko RajakovićBogdan BogdanovićNikola JovićFilip PetruševNikola VučevićAtlanta HoksBoston SeltiksFiladelfija SeventisiksersMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara