(AFP)
(AFP)

Šta u Denveru kažu o Jokiću pred OI: Ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 10:42

„Moramo da budemo pametniji oko odluka koje donosimo“, ističe trener Meloun

Ili niko ne zna ili niko neće da kaže. Teško je poverovati da Nikola Jokić još nije odlučio hoće li učestvovati na Olimpijskim igrama, zbog čega je, u danima kad opet drži javnost u iščekivanju, otvoren širok prostor za polemike.

U njih se, može biti nesvesno, uključio njegov trener iz Denvera, Majk Meloun, na osnovu čijih reči nije precizno hoće li Jokić predstavljati Srbiju u Parizu. Dva meseca je do najveće svetske smotre sportista i jedino se zna da ništa nije definitivno.

Izabrane vesti

Idu Olimpijske igre u Parizu. Nisam još ni siguran šta je Nikolina konačna odluka što se tiče igranja. Ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu. Neko mi je poslao statistiku,u poslednjih pet, šest godina Nikola je igrač sa drugom najvećom minutažom u NBA, posle Džejsona Tejtuma. Mnogo je to kilometara za velikog momka“, podsetio je Meloun na konferenciji za medije u prisustvu vlasnika Nagetsa, Džoša Kronkea i glavnog menadžera, Kalvina Buta.

Svako gleda svoje interese. Tako i Denver koji Jokića plaća i to dobro i nije mu baš u interesu da mu prva zvezda tima bude dodatno opterećenja učešćem na Olimpijskim igrama, jer bi to onda značilo leto bez pauze. I onda ulazak u još jednu sezonu u kojoj će se sve vrteti oko dugajlije iz Sombora.

Moramo da budemo pametniji oko odluka koje donosimo. Da se pobrinemo da kada dođemo do plej-ofa, on bude mentalno i fizički spreman da nam ponudi najbolje. Nije samo u pitanju Nikola. Iskreno, kada sam ih pogledao u sedmoj utakmici, za Jokića jedino nisam pomislio „baš je iscrpljen“. Toliko je toga traženo od Erona Gordona, od Kentevijusa Koldvel Poupa, Džamala Mareja i Majkla Portera“.

Sam Meloun je nagovestio da bi u pripremi sezone mogao da promeni strategiju i gleda na duge staze.

„Kao trener moram da počnem da razmišljam ne samo kako da se dobije sledeća utakmica, već kako da se dobije sezona. Da manje opteretim igrače kako bismo, kada dođemo do plej-ofa, imali najveće šanse“, dodao je Majk Meloun.


tagovi

NBA ligaDenverDenver NagetsNikola JokićMajk Melounkošarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara