Stiv Ker (©FIBA Basketball)
Stiv Ker (©FIBA Basketball)

Stiv Ker: Srbiji ne treba moj savet pred Nemačku, igra izvanredno

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 17:42

“Igra se globalizovala tokom poslednjih 30 godina, teški su mečevi. Ovo nije 1992. godina. Igrači su bolji širom sveta, nije lako da se osvoji“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Svi su pre početka Mundobasketa videli SAD u finalu, umesto toga Ameri će u nedelju igrati prvi meč dana, protiv Kanade za bronzu.

Izabrane vesti

Selektor Stiv Ker jeste bio vidno razočaran konačnim ishodom, pre svega činjenicom da je njegov tim dozvolio čak 113 poena, ali je takođe i skinuo kapu Nemačkoj zbog odlične partije.

“Zaslužili su pobedu. Svaki put kada bismo krenuli u juriš ili pogodili veliki šut, oni su znali šta da rade kako bi ostali ispred nas. Ponosan sam na svoje momke, dali su sve od sebe za pobedu, ali nisu uspeli“, rekao je Ker.

Na parketu je izgledalo da Ameri nemaju rešenje za napad Nemaca...

“To je bio glavni detalj poraza, nismo nijednog trenutka mogli da odgovorimo odbranom. Svaka čast Šrederu, brz je, stalno probija linije i preti odbrani, kompromituje je. Pravili smo greške. Naš prvi skok u napadu došao je kasno. Jedan takav potez postavlja ton dalje utakmice. Oni su pogodili veliki broj trojki, nismo kontrolisali sve te elemente i to nam je naštetilo“, rekao je trener Voriorsa i dodao:

“Imaju dosta visokih, snažnih igrača dole, pogađali su šuteve, napadački su nas opteretili. Nadigrali su nas“.

O ovogodišnjem nastupu na Mundobasketu...

“Ovo je izuzetno iskustvo za sve nas, ne samo da bi predstavljali svoju zemlju, već i za njihove karijere. Ovo je takmičenje visokog nivoa, svi volimo što smo deo ovoga i što možemo da se takmičimo protiv najboljih. Ponsosan sam na igrače, kako su radili i trenirali ovih pet nedelja, želeli smo da pobedimo i osvojimo zlato, ali nismo uspeli. Ovo je svakako sjajna grupa momaka, predstavljaju svoju zemlju na pravi način“.

Amerikanci na dva poslednja Mundobasketa nisu uzeli medalju, šta to znači?

“Igra se globalizovala tokom poslednjih 30 godina, teški su mečevi. Ovo nije 1992. godina. Igrači su bolji širom sveta, nije lako da se osvoji“.

Na pitanje koji bi savet mogao da pruži Srbiji pred finale sa Nemačkom rekao je:

“Srbiji ne treba moj savet, igraju sjajno“.

Džejlen Branson je bio oštar i realan u oceni da je ekipa podbacila.

Bili su dobri od starta do kraja, stalno su postizali koševe i ostajali ispred nas. Imaju sve zasluge za pobedu.

O svojoj igri danas, takođe, kratko i jasno...

“Igrao sam užasno, vrlo jednostavno.

Amerikanci ponovo nisu ispuni očekivanja...

“Očekuje se od nas da pobeđujemo, iz godine u godinu. Mi očigledno nismo bili spremni da igramo od početka na visokom nivou u ovom polufinalu“.

Ostaje i utakmica za bronzu, u nedelju od 10.30.

“Boleće nas ovo malo, ali sutra je novi dan i moramo već da razmišljamo o meču za bronzu. Videćemo šta će biti u nedelju“.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADMundobasket 2023Stiv KerDžejlen Branson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara