Stiven Defur (©Reuters)
Stiven Defur (©Reuters)

Stiven Defur se vratio u dečački klub, neće imati platu već bonuse za igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 20:27

Povratak belgijskog veziste na mesto s kojeg je otišao pre 16 godina

Mehelen je na nogama, vratio se Stiven Defur. Dugogodišnji belgijski reprezentativac i svojevremeno šampion Belgije sa Standardom i Portugalije sa Portom potpisao je ugovor do kraja sezone sa klubom u kojem je nastupao kao dete.

Defur je od letos slobodan igrač pošto mu Antverp nije produžio saradnju, pa je od tada u potrazi za novim klubom. Postojalo je određeno interesovanje iz Turske, ali ništa više od toga, zbog čega je Defur zamolio ljude iz kluba u kojem je proveo sedam godina u periodu od 1997. do 2004. da se pridruži treninzima kako bi održavao formu. Odmah mu je ova molba uslišena, a posle samo nekoliko sedmica zajedničkog rada ponuđen mu je ugovor koji je on na kraju prihvatio.

Izabrane vesti

Tako će Defur ostati član Mehelena do kraja sezone i, zanimljivo, neće imati klasičnu platu već će dobijati bonuse kako bude ispunjavao određene ciljeve koji su unapred dogovoreni.

Defur će tako zapravo debitovati u svom Mehelenu, s obzirom da je klub napustio još u vreme dok je bio tinejdžer i tada nije imao mogućnost da zaigra seniorski fudbal. Defur je kao tek svršeni punoletni momak stigao u mlađe kategorije Genka, gde je prvo i zaigrao za prvi tim. Ubrzo ga je otkupio Standard u kojem je proveo pet godina, da bi na leto 2011. otišao u Porto. Posle tri sezone prelazi u Anderleht, a prelazak u Barnli avgusta 2016. trebalo je da bude transfer karijere za njega. Međutim, nije igrao ni izbliza tako dobro kao u Anderlehtu, Portu ili Standardu... Posle tri godine u Barnliju otišao je kao slobodan igrač u Antverp gde se zadržao samo tokom prošle sezone.



tagovi

Stiven DefurLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara