(©MN Press)
(©MN Press)

Strašni Džejkob Pulen sam srušio FMP

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 19:00

Panteri nisu imali odgovor na fantastično šutersko veče organizatora Mornarove igre

Očigledno Mornar ne može bez neizvesnosti u poslednje vreme i da u potpunosti zavisi od raspoloženja Džejkoba Pulena. Ponovo je Pulen bio nezaustavljiv. Protutnjao je u Morači kao uragan, vukao je ekipu Mornara do druge faze Evrokupa, a zatim je praktično sam pobedio FMP – 84:74.

U strašnoj je formi Džejkob Pulen. Puca od samopouzdanja, ne libi se da uzima dalekomente šuteve, ali ni da se zaleti u pun reket i izmisli poene. Ukrotili su Panteri skoro sve protivničke igrače, ali ne i Pulena. Bio je Amerikanac u svom elementu. Preuzimao je odgovornost, fokus je bio na njemu, a ipak je meč 11. kola Jadranske lige završio sa 29 poena.

Izabrane vesti

Tokom čitavog toka meča FMP nije dozvoljavao domaćinu da stekne opipljiviju prednost. Dugo je na snazi bila rezultatska klackalica, igralo se poen za poen. A nda se razgoropadio Džejkob Pulen u završnici. Sprečili su Pulen i Derek Nidam da se udje u završnicu sa razlikom koju bi FMP mogao da okrene i odnese treću pobedu u ABA ligi. Pulen i Nidam su serijom koševa odveli Mornar do dvocifrene prednosti, slomljena je psihička barijera i ubijeno samopoudanje Pantera. Nije FMP bio u stanju da se vrati iz mrtvih i učini poslednje sekunde utakmice u Topolici zanimljivijim. Razoružali su Pavićevićevi izabranici tim iz Železnika na četiri minuta do kraja i nisu dopustili da im se ponovi situacija iz okršaja sa Budućnošću.

Džejkob Pulen je na 29 poena (8/10 za dva, 4/9 za tri) dodao i tri skoka i pet asistencija. Pratili su ga Tejlor Smit sa 11, odnosno Derek Nidam sa 10 poena i devet asistencija. Stao je organizator Mornarove igre nadomak dabl-dabla.

Nemanja Nenadić predvodio je listu strelaca kod FMP-a sa ubačenih 18 poena. Istakao se i Sava Lešić sa 16. Stefan Lazarević je ubacio 11, a Filip Čović 10 poena.


ABA LIGA, 11. KOLO:

Petak

Cibona – Igokea 80:88

/Bundović 23 - Pot 16/

Subota:

Krka - Partizan 69:50

/Kemfor 16 - Mekintajer 12/

Nedelja:

Mega – Budućnost 78:72

/Petrušev 23 - Edžim 22/

Mornar - FMP 84:74

/Pulen 29 - Nenadić 18/

Ponedeljak

18.00: (1.70) Zadar (14.5) Borac (2.30)

Odloženo

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija



tagovi

Džejkob PulenKK FMPKK Mornar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara