Džru Holidej (©AFP)
Džru Holidej (©AFP)

Sudar istočne i zapadne sile bez najvećih zvezda pripao Baksima: Kad nema Adetokunba, Holidej je glavni

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 22:32

Milvoki savladao Finiks u NBA matineu i vezao 14. pobedu

Milvoki Baksi i ove sezone spadaju u favorite za titulu, a odnedavno je na vrh te liste stigla ekipa Finiksa. Sansi su angažovali Kevina Duranta, sačuvali Krisa Pola, Devina Bukera i Deandrea Ejtona i nastala je nova sila na Zapadu. Ipak, nije još velika četvorka zaigrala zajednom, pošto je novajlija iz Bruklina i dalje van stroja zbog povrede. Tako su Pol, Buker i Ejton izašli na megdan četi Majka Budenholzera i izgubili na gostovanju, iako Milvoki nije mogao da računa na prvu zvezdu Janisa Adetokunba - 104:101.

Još jednom je Džru Holidej preuzeo odgovornost u Janisovom odsustvu i vodio Bakse do pobede - 14. uzastopne za tim iz Viskonsina. Postigao je 33 poena, uz pet asistencija i četiri skoka i bio daleko najefikasnjiji na utakmici. Interesantno je da su Baksi dobili svih šest puta kada je Holidej ubacio 30 ili više poena.

Izabrane vesti

Vodila se velika borba od starta, Milvoki je prvi stigao do dvocifrene prednosti i to početkom druge deonice. Oscilirao je rezultat do velikog odmora, Sansi su uspeli par puta da izjednače, ne i da preokrenu, da bi Baksi pauzu dočekali sa 53:46.

Bila je ovo prava plej-of utakmice, što se videlo i u trećoj četvrtini. Ponovo domaćin na plus 10, pa onda veliki nalet gostiju, da bi se poslednjih 12 minuta dočekalo sa 75:74 na semaforu.

A onda, preokret. I vodili su košarkaši Finiksa sve do poslednja dva minuta, kada su Holidej i doskorašnji košarkaš Sansa Džej Krauder inicirali preokret. Posle trojke Holideja bilo je 100:98 za domaćina, a onda su Bruk Lopez i Džo Ingls potvrdili pobedu Budenholzerove čete.

Holideja su na putu ka 43. pobedi (17 poraza) ispratili Lopez sa dabl-dablom od 22 poena i 12 skokova, kao i Kris Midlton sa 11 poena i 10 uhvaćenih lopti. Bobi Portis je dodao još 10 poena.

Bez Duranta, očekivano je u Finiksu prednjačio Devin Buker sa 24 poena i osam asistencija. Vrlo dobar i Ejton sa 22 poena i 11 skokova, dok je Kris Pol ubeležio 18 poena, sedam asistencija i pet skokova. Džoš Okogi je još bio dvocifren sa 11 poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se izbegne 29. poraz (33 trijumfa).



tagovi

Milvoki BaksFiniks SansDžru Holidej

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara