Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Sudarile se tripl-dabl mašine, Jokićeva pod "totalnom štetom" završila na auto-otpadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 06:37

Sakramento na krilima Domantasa Sabonisa uništio Denver nanevši mu jedan od najubedljivijih poraza u sezoni

Najavila je NBA liga okršaj Sakramento Kingsa i Denver Nagetsa kao odmeravanje snaga tripl-dabl mašina Nikole Jokića i Domantasa Sabonisa. Obojica su uoči večerašnje utakmice po 15 puta od starta sezone dvocifrenim brojkama punili sve tri najvažnije statističke kolone. U direktnom sudaru srpskog i litvanskog terenca, Jokićev je prošao sa "totalnom štetom" i završio na auto-otpadu kao staro gvožđe, dok Sabonisov nije ni ogreban. Nagetsi su doživeli jedno od većih poniženja od starta sezone, te su iz Kalifornije ispraćeni sa minusom od 29 poena! Na kraju je bilo 135:106 za domaćine.

Daleko od toga da je Jokić odigrao katastrofalno, ali prava podrška saigrača je izostala. Srpski centar nije došao do ovosezonskog proseka ni u poenima (večeras 23, prosečno 26,3), ni u skokovima (večeras osam, prosečno 12,2), ni u asistencijama (večeras sedam, prosečno devet). Dok su mu koju asistenciju više uskratili saigrači čestim promašajima iz igre, slavinu na skoku zavrnuo mu je sveprisutni Sabonis. Litvanski centar je za oko pola sata na parketu upisao po 17 poena i uhvaćenih lopti, uz 10 dodavanja koja su prethodila poenima saigrača.

Izabrane vesti

Do sredine druge deonice igralo se koliko-toliko u egalu, Kingsi su počeli da se odlepljuju pred poluvreme, da bi u trećoj i četvrtoj deonici razbili Denver u paramparčad. Subjektivni osećaj prosečnog gledaoca bio je da Nagetsi nisu sposobni ništa da odbrane, iako su recimo meč završili sa pet blokada. Koštale su ekipu Majkla Melouna silne izgubljene lopte (20), jer su ih domaćini skupo kažnjavali eksploatisanjem dekoncentracije rivala postigli maltene trećinu poena. Da ne zaboravimo vrhunsku izvedbu Kingsa prilikom šuta za tri poena - 51 poen ubacili su Denveru pokušajima van linije 7,24, a svojih 17 trojki pogodili su iz 34 pokušaja!

Videlo se već u uvodnim minutima drugog dela da Jokić i drugovi nisu fokusirani. Džamal Mari je srljao iz greške u grešku i poklanjao lopte rivalu koji se odlepio na dvocifrenu razliku, a Jokić, koji je istina, ponovo imao nimalo zaštitnički tretman od sudija, zaradio je tehničku grešku i maltene potpuno ispao iz utakmice. Denver je primio 35 poena u drugoj deonici, a čak 39 u trećoj nakon koje nije bilo povratka. Sabonis i drugovi su u odlučujući period ušli sa 20 poena suficita, a Majkl Meloun nije imao potrebu da vraća Jokića na teren u četvrtoj četvrtini. Denver je bio toliko dezorijentisan i nesnađen na terenu, da ni Jokićevo prisustvo ne bi ništa značajno promenilo po pitanju konačnog ishoda.

Dok su Jokića tokom meča pokušavali da prate Gordon (14), Braun (13) i Mari (12), Kingsi su imali sijaset raspoloženih i raspucanih pojedinaca. Malik Monk (23 poena) se šetao kroz redove gostiju i zasipao im koš trojkama, Kigen Mari je dodao 17, dok je apsolutni arhitekta pobede uz Sabonisa bio Dearon Foks. Plejmejker Sakramenta meč je završio sa 15 poena, 10 asistencija i nemerljivim doprinosom u defanzivi kojim je konstantno terao rivale na grešku i izgubljene lopte.

Što se Nikole Jokića tiče, najbolju sekvencu imao je u finišu prvog kvartala kada je za kratko vreme nanizao osam poena, a prvu deonicu završio sa učinkom od 10 poena, pet skokova i tri asistencije. Pogodio je rođeni Somborac devet šuteva iz 17 pokušaja iz igre (52,5 odsto), ukrao tri lopte, ali je izgubio mečap sa Sabonisom koji je večeras došao do jubilarnog 30. tripl-dabla za Sakramento, a 48. u NBA karijeri. Tako se završila Denverova mini-serija od tri pobede, dok je Sakramento pokazao da je itekako preboleo vezane poraze od Klivlenda i Detroita.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Atlanta 119:124

/Ubre 28 - Jang 37/

Boston - Vašington 133:129

/Tejtum 35 - Avdija 24/

Toronto - Hjuston 107:104

/Kvikli 25 - Bruks 20/

Milvoki - Šarlot 120:84

/Lilard 26 - Miler 16/

Sakramento - Denver 135:106

/Monk 23 - Jokić 23/

LA Lejkers - Nju Orleans 139:122

/Rasel 30 - Vilijamson 30/



tagovi

DenverDenver NagetsSakramento KingsNikola JokićDomantas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara