Surov odgovor Lejkersa Voriorsima: Dejvis, Džejms i Rasel oduvali Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 05:32

Tim iz Los Anđelesa se sa kamatom revanširao rivalu za poraz od pre dve noći i ponovo poveo u seriji

Ubedljivom pobedom Golden Stejt je pre dve noći izjednačio rezultat, ali ga je u Los Anđelesu sačekao surov odgovor Lejkersa. Ekipa Darvina Hema oduvala je Voriorse u Kripto areni za novo vođstvo u seriji – 127:97, 2:1 u pobedama.

Brutalnu partiju odigrali su Lejkersi. Pre svih Entoni Dejvis, najefikasniji pojedinac utakmice sa 25 poena (pride i 13 skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte). I ne samo zbog odličnog košgeterskog učinka, već i zbog posla koji je obavio u defanzivi, budući da je u ogromnoj meri otežao rivalu da dolazi do poena iz reketa, a pride u problem sa faulovima u ranoj fazi meča doveo Drejmonda Grina, pa je centar Voriorsa na terenu proveo tek 23 minuta i postigao dva poena! Stef Kari je meč završio sa 23 poena, Klej Tompson je dodao 15, dok je Endrju Vigins ubacio 16. Sve to je u određenoj meri dovelo do toga da Golden Stejt do kraja ubaci svega 97 poena, manje nego na bilo kojoj prethodnoj utakmici u plej-ofu.

Izabrane vesti

Veliku ulogu u trijumfu imao je i D'Anđelo Rasel, koji je svaki od 21 poena postigao u prvom poluvremenu, koliko je ubacio i Lebron Džejms, s tim da je Kralj veći deo poena doneo u nastavku, s obzirom na to da u prvoj četvrtini po prvi put u karijeri nije uputio ni šut ka protivničkom košu u plej-of utakmici.

Lejkersi su odlično otvorili meč, sa 11 vezanih poena Rasela i već na startu stekli opipiljivu prednost. Međutim, kako se Rasel vremenom "ohladio", a Džejms bio neočekivano miran u uvodnoj fazi, Golden Stejt je brzo uhvatio priključak, do kraja prve četvrtine i poveo. Ključni trenutak utakmice odigrao se u drugoj polovini drugog kvartala, kada je domaćin napravio seriju 17:6 i na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću.

Voriorsi su u prvom napadu drugog poluvremena smanjili zaostatak na minus devet i to je bio njihov prvi i poslednji trzaj. Od tog trenutka prednost Lejkersa je praktično konstanto rasla, a pred kraj meča dostigala i maksimalnih plus 34!

Povrh svega, Lejkersi su uspeli da usled ogromne prednosti odmore Džejmsa i Dejvisa, koji su odigrali 33, odnosno 32 minuta. Kada na to dodamo činjenicu da su i prethodni meč završili ranije, tada zbog nedostićnog zaostatka, vodeći duo Lejkersa će punih baterija dočekati četvrtu utakmicu.

Pritisak je sada na šampionu. Za dva dana će imati priliku da izjednači seriju na 2:2. Ukoliko ne uspe, imaće ogroman zaostatak protiv Lebrona Džejmsa koji je isti deficit uspeo da nadoknadi protiv njega i pobedi ga u finalu 2016. Uzevši u obzir da Voriorsi na strani imaju skor od 11 pobeda i 30 poraza ove sezone, te da su Lejkersi stopostotni u Kripto areni tokom plej-ofa (4:0), ne piše se dobro Golden Stejtu.

NBA - POLUFINALE ZAPADNE KONFERENCIJE

LA Lejkers - Golden Stejt 127:97

/Dejvis 25 - Kari 23/



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofLos Anđeles LejkersGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara