Seržinjo Dest (©Reuters)
Seržinjo Dest (©Reuters)

Destu propada transfer zbog povrede?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 15:38

Amerikanac neće igrati pre 2025, što bi moglo da poremeti pregovore PSV Ajndhovena i Barselone

Pomogao je Seržinjo Dest PSV Ajndhovenu da stigne do titule, zadovoljio je očekivanja čelnika holandskog kluba koji su bili spremni da plate Barseloni 10.000.000 evra za definitivan otkup njegovog ugovora, međutim, situacija se zakomplikovala. Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država se povredio na treningu 20. juna, a ispostavilo se da su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena i da ga čeka višemesečna pauza.

Procena lekara je da Dest neće moći na teren pre 2025. godine, što znači da će propustiti prvi deo naredne sezone. Pre toga i Kopa Amerika sa nacionalnim timom. Takav epilog mogao bi da poremeti planove svima: PSV-u da angažuje igrača koji je dobro igrao, igraču da ostane u klubu u kom redovno igra i Barseloni da se oslobodi jedne plate a usput i zaradi.

Izabrane vesti

Postoji, međutim, mogućnost da Dest, ipak, ostane u Holandiji i po isteku pozajmice, ali za manje obeštećenje nego što su Katalonci prvobitno tražili. Navodno, na tu kartu igra PSV jer u Ajndhovenu smatraju da je suludo platiti 10.000.000 evra za igrača kog čeka bar devet meseci pauze.

Od povratka u Holandiju, gde je prvobitno prošao Ajaksovu školu, Dest je sakupio 37 nastupa u dresu Filipsovaca, od kojih 25 u prvenstvu Holandije i svih 25 kao starter. Dao je dva gola i asistirao za sedam, te je jasno zašto PSV želi da ga zadrži u svojim redovima. Ako se, ipak, vrati u Barselonu, čeka ga još godinu dana ugovora sa Kataloncima.



tagovi

Seržinjo DestBarselonaPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara