(© Dragana Stjepanović)
(© Dragana Stjepanović)

Svetski rekorder Bogdan Bogdanović!

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.09.23. | 11:17

Niko nikad kao kapiten Srbije

Može da pobedi, može da izgubi, ali u jednom je siguran kao što je izvesno da će svanuti novi dan. Pogodiće Bogdan Bogdanović trojku na Svetskom prvenstvu!

Ne preterujemo. Kapiten Srbije je tokom prve četvrtine susreta sa Kanadom ubacio loptu u koš van linije 6,75 m i tako uradio ono što niko nikad pre njega nije. Ovo mu je bila 24 utakmica na Mundobasketu, računajući turnire u Španiji 2014, Kini 2019. i sad ovaj u zajedničkoj organizaciji Filipina, Indonezije i Japana.

Izabrane vesti

Na svakom meču makar jedna trojka. Prema informacijama specijalizovanih košartkaških platformi, to je najduži niz koji je neki košarkaš ostvario prilikom dalekometnih hitaca u poslednjih 30 godina. I ne samo to, ovo je svetski rekord na obračunu svih Svetskih prvenstava, od 1950. u Argentini do danas.

Istovremeno, Bogdanović je u polufinalu postao igrač sa najvećim brojem pogođenih trojki u istoriji Mundobasketa. Prva koju je ubacio bila mu je 69, kasnije je ubacio još jednu, čime je nadmašio ostvarenje Huana Karlosa Navara, jer je Španac ostao na 68.



tagovi

košarkaMundobasketMundobasket 2023Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara