Detalj s utakmice protiv CSKA (©Star Sport)
Detalj s utakmice protiv CSKA (©Star Sport)

Tihi heroj Jagodić Kuridža: Velika je razlika biti igrač Primorske i Zvezde, ovde imam manju ulogu i pratim druge

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.10.20. | 16:45

"Kada je CSKA u pitanju, drago mi je što smo pobedili. Pokazali smo da možemo da savladamo takvu ekipu", kaže srpski krilni centar

Bio je 19. decembar prošle godine. Crvena zvezda je na sva zvona razglasila da je kompletirala transfer Marka Jagodić Kuridže iz Primorske i tako uobličila seriju potpisa s kojim je Dragan Šakota trebalo da isprave sve brljotine njegovih prethodnika i odbrani jadranski tron. Transfer krilnog centra rođenog u Zadru izazvao je tada veliku pažnju javnosti, jer malo ko je verovao da šampion ABA lige sa Cibonom iz 2014. može da podigne kvalitet unutrašnje linije kao debitant u Evroligi s 32 godine. Posle jučerašnjeg trijumfa protiv CSKA u Beogradu niko više ni ne razmišlja o tome zašto je dolazio, već da li se u klubu razmišlja o novom ugovoru...

Marko Jagodić Kuridža je u trijumfu nad šampionom Evrope iz 2019. poneo epitet tihog heroja Crvene zvezde jer je odigrao partiju gotovo bez jedne greške. Namučio je propisno direktne čuvare u napadu, uradio sve što je mogao da ih uštopuje u svom reketu i sa nekoliko važnih poteza i rola pomogao Džordanu Lojdu i saigračima da se dokopaju drugog trijumfa nad Armejcima u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Nekada prva zvezda Primorske s kojom je iz ABA 2 lige ušao u elitni rang prošle godine, danas jedan od omiljenih likova u timu Saše Obradovića. Dug je put prošao Marko Jagodić Kuridža za manje od godinu dana...

"Velika je razlika biti igrač Primorske i Zvezde. Tamo sam bio jedan od vodećih igrača, drugi su pratili mene. Ovde imam manju ulogu i pratim druge. Dajem sve od sebe da dam doprinos protiv bilo kog tima. Kada je CSKA u pitanju, drago mi je što smo pobedili. Pokazali smo da možemo da savladamo takvu ekipu. Ali mislima smo već u narednim obavezama koje nas čekaju", rekao je Jagodić Kuridža.

Naspram sebe je imao direktne rivale poput Toka Šengelije, inače godinama jedan od najraznovrsnijih igrača na Starom kontinentu, plus neugodnog Johanesa Fojtmana. Ali, na kraju je izašao kao pobednik, a još se u navijačkim krugovima priča o trikovima kojim se Jagodić Kuridža poslužio da bi konačni ishod bio takav...

"Iskreno, teško je igrati protiv takvih igrača. Ali, znam da ima mnogo dobrih košarkaša u Evroligi. Nije lako izaći i igrati maksimalno protiv svih njih. Znači mi mnogo priprema sa treninga, dogovor i skauting koji sledim da bi mi bilo lakše. Kada je 'zidanje' u pitanju, to je moja prednost u igri koju stalno koristim i koristiću u nastavku karijere".

Marko Jagodić Kuridža (©Star Sport)Marko Jagodić Kuridža (©Star Sport)

Veliku zahvalnost iskusni krilni centar ukazao je treneru Saši Obradoviću zbog dobre komunikacije i saradnje koju su dosad ostvarili.

"Saša je dosta drugačiji trener od svih sa kojima sam radio. Dosta je zahtevan, ponekad je teško, ali dajem sve od sebe da ispoštujem ono što traži na treninzima. Sve je lakše kako vreme prolazi i nadam se da ću se što pre navići na sve što traži od mene i nas kao ekipe".

S obzirom na to da će mu konkurencija na poziciji krilnog centra biti tek pristigli Džoni O'Brajant pokrenulo se i pitanje toga da li je dolazak američkog košarkaša došao kao motiv više da se protiv CSKA odigra dobra rola?

"O’Brajant je dobar igrač i ima veliki kvalitet. Dobra konkurencija je uvek dobra za napredak. Nije mi njegov dolazak probudio neku novu motivaciju, motivisan sam na svakom meču koliku god minutažu da dobijem, trudim se da dam sve od sebe".

Jagodić Kuridža je u Crvenu zvezdu došao u jako nezgodnom trenutku, kada je tadašnji šef stručnog štaba Dragan Šakota pokušavao da spoji redove i izvuče tim iz rezultatske dubioze u koju je zapao. Sada takvih problema nema...

"Mogu slobodno da kažem da volim i onu, prošlosezonsku ekipu. Samo se neke kockice tada nisu posložile. Zato se iskreno nadam da će se složiti sada i da ćemo imati na kraju dobru sezonu. Moramo dosta da radimo da bismo došli do tog cilja, da upijamo sve što nam se kaže, donosimo prave odluke u pravim momentima i budemo što bolji".

Saša Obradović od početka sezone dosta koristi iskusnog srpskog dugajliju na pozicijama krilnog centra, ali i centra u nešto nižim petorkama, pa je novinare interesovalo gde se bolje oseća?

"Najbolje igram na četvorci, a trener me dosta koristi i na petici. Meni je samo važno da igram, nije mi važno toliko na kom mestu", zaključio je Jagodić Kuridža.



tagovi

Marko Jagodić Kuridža

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara