(Star sport)
(Star sport)

Topićev prvi intervju u Zvezdi: Ako Sferopulos bude tražio da umrem na terenu – umreću

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.12.23. | 15:09

„Spreman sam za ogroman rizik“, kaže povratnik među crveno-bele

Svi znaju da vredi, niko ne sme da se usudi da prognozira dokle će stići. Predodređen je za velika dela i samo neki čudan splet okolnosti bi mogao da uspori razvoj Nikola Topića. Čim je as poput Miloša Teodosića pristao da učestvuje u ideji marketinškog tima Crvene zvezde kojom je promotivnim spotom ozvaničen povratak na Mali Kalemegdan, to je pokazatelj vrednosti 18-godišnjaka.

Moglo bi da se desi da povratnički debi za crveno-bele zabeleži već protiv Panatinaikosa (četvrtak, 20.15, TV Sport klub 2), međutim, nezavisno od toga hoće li se pojaviti na parketu OAKA arene, da li će odmah ostaviti dobar utisak, svetski stručanjci su saglasi u oceni da će biti veliki igrač. U budućnosti. Verovatno bliskoj.

Izabrane vesti

Sadašnjost je vezana sa Zvezdu, u koju se vratio posle sjajnih igara u Megi.

Dugogodišnji san mi je bio da igram za Crvenu zvezdu“, rekao je Topić za uticajni ESPN, u prvom, doduše kraćem, intervjuu za medije posle opoziva pozajmice. „Odrastao sam kao navijač ovog kluba. Baš će mi značiti da igram pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj areni. Nisam mogao da kažem „ne“ igranju košarke u Evroligi“.

Razlog što su čelnici Zvezde reagova je u spoznaji da se klub pre desetak dana rastao sa Šabazom Nejpirom, od koga je imao velika očekivanja. Brojčano, kadar je popunjen tinejdžerom, ali ko sme da se zakune kako baš naslednik Milenka Topića neće biti bolji od Amerikanca. Jednog dana.

To je ogroman rizik, ali spreman sam. Uveren sam u sebe 100%. Moj otac, zatim agent Miško Ražnatović i ja razumemo da bi ovaj potez mogao da utiče na moje šanse za draft ako se ne budem dobro pokazao. Spreman sam da se takmičim i borim“.

I to pod uticajem grčkog trenera Janisa Sferopulosa, koji je posle neubedljivog početka sezone zamenio Duška Ivanovića. ESPN podseća da je baš pod komandom grčkog stratega, tada angažovanog u Makabiju iz Tel Avida, Deni Avdija napredovao toliko da ga je Vašington odbarao na NBA draftu 2020.

„Nismo razgovarali o ulozi koju ću imati. Šta god trener kaže - uradiću. Ako kaže da umrem na terenu, umreću. Šta god mu je potrebno, daću sve od sebe da to uradim valjano“.

Američki medij podseća da pre Topića nijedan tinejdžer u istoriji ABA lige nije beležio ovakve brojke (18,6 poena, 6,9 asistencij i 63% procenta šuta, prosečno po utakmici). I to u Megi, ekipi daleko ispod evroligaškog nivoa. Sad kad je okružen kvalitetnijim pojedincima logično je od njega očekivati značajan doprinos. Možda čak i u elitnom kontnentalnom takmičenju. Zato isti izvor poredi Topića sa onim što je Luka Dončić radio kao član Real Madrida dok je bio u Evroligi (16 poena, 4,3 asistencije za 26 minuta, uz 61% šuta). Otud ne čudi što Srbina porede sa liderom Dalasa.

Luka Dončić je sjajan igrač. Pričao je da teže davati koševe u Evroligi nego u NBA. Ne znam da li sam saglasan, ali ću moći da se uverim za šest meseci. Sigurno je Luka jedan od igrača koje se ugledam. Volim način na koji vodi Dalas. Opet, svi smo različiti. Ne mogu da dostignem njegov nivo, a naravno da mi prija kad ljudi pričaju da sam mu sličan, jer je Sloovenac jedan od najboljih igrača planeti“.

Kvota da Miloš Teodosić postiće više od 11,5 poena – kvota 1,90

S jedne strane mladalačka energija isijava iz Nikole, što se moglo uočiti tokom pohoda juniorske reprezentacije na evropsko zlato u Nišu ove godine, kad je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira. A na drugoj, u sadašnoj Zvezdi biće Miloš Teodosić, taman da Topić ima od koga da uči. Jer, ovo je sport u kome je često potrebno igrati glavom, dok su ruke samo pomoćno sredstvo.

Košarka je igra odluka. Psihološka igra. Igrač koji donese bržu odluku ima veću šansu da se na kraju raduje pobedi. Evroliga je igra uma. To je igra čitanja akcija“.

Topić deluje spremno. Sigurno će imati prostora u prenatrpanom kalendaru, jer će samo tokom januara Zvezda čak 11 puta na teren, što u ABA, što u Evroligi. Kasnije će uslediti završnica Kupa Radivoja Koraća, pa onda nastavak kontinentalnog takmičenja, na leto i prvenstvo Srbije. Onda, sva je prilika, sledi izlazak na NBA draft.

Uopšte ne razmišljam o tome. Draft je daleko. Tek za pet do šest meseci. Gledam sledeću utakmicu. Upravo sad razmišljam o Panatinaikosu“, rezonuje Nikola Topić.

NOVOGODIŠNJI DŽEKPOT U MOZZARTU: Na svakih 15 minuta 30.000 dinara na klađenju uživo. Kladi se uživo!


tagovi

Nikola TopićKK Crvena zvezdaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara