Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Trejdovan Vasilije Micić!

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 18:15

Srpski plejmejker pokušaće da nađe minute na drugoj adresi

Srpski reprezentativac Vasilije Micić trejdovan je upravo u Šarlot Hornetse, u velikom paketu koji uključuje transfer Gordona Hejvorda u Oklahomu, a Davisa Bertansa u suprotni smer.

Kako su objavili svi relevantni NBA insajderi, Micić karijeru nastavlja u jednoj od najlošijih i najneorganizovanijih franšiza NBA lige i biće jako zanimljivo videti kako će izgledati njegov boravak tamo. Ako Kajl Lauri zaista napusti Hornetse kroz otkup svog ugovora, Srbinu se potencijalno otvara veliki prostor za igru. To bi svi želeli, pogotovo jer je ovo godina Olimpijskih igara u Parizu, u kojoj selektor Svetislav Pešić i te kako računa na nekadašnjeg šampiona i MVP Evrolige.

Izabrane vesti

Da sumiramo - najveće iznenađenje sezone, Tanderi ulaze u nastavak još jači posle trejda sa Šarlotom. Prosledili su Vasilija Micića, Davisa Bertansa i Treja Mena, plus draft kompenzaciju u Šarlot u zamenu za nekadašnjeg Ol star igrača Gordona Hejvorda.

Micić je prošao kroz težak period u Oklahomi. Odigrao je svega 30 utakmica uz prosečno 12 minuta na parketu, te 3,3 poena i 2,5 asistencija. U poslednja dva meseca odigrao je samo 32 minuta i bilo je jasno da je jedini logični rasplet da bude trejdovan. Videćemo samo da li će se Šarlot pokazati kao dobra destinacija, jer je ipak u pitanju franšiza koju mnogi košarkaši izbegavaju u širokom luku. No, ako Micić dobije garantovane minute, onda transfer i neće biti toliko loš. Uostalom, Šarlot je u vreme Vlada Divca (1996-1998) bio tim za respekt, tako da bi još jedan Srbin mogao da ostavi dubok trag u Severnoj Karolini.

Šarlot je dugo lutao pod vlasništvom Majkla Džordana koji je prošlog avgusta konačno odlučio da proda većinski udeo za preko tri milijarde dolara. Franšiza koja je imala veliki potencijal, nije značajno promenila svoj status i ostala tim sa malog tržišta.

Sa druge strane, ako Hejvord bude zdrav, mogao bi da bude fantastična opcija na poziciji „šestog igrača“ u plej-ofu. Iskreno rečeno, Oklahoma nije gotovo ništa izgubila sa odlascima Micića, Bertansa i Mena jer ih trener Mark Degnolt nije koristio. Trej Men je bio u Razvojnoj ligi u timu Oklahoma Siti Blu dok je nekadašnji igrač Partizana imao nebitnu ulogu i za prosečnih 6,1 minuta po meču beležio 2,3 poena u proseku.

Hejvord ima 33 godine i na vrhuncu karijere u Juti je bio među boljim igraima u ligi. U sezoni 2016/17 je beležio 21 poen u proseku, bio prvi strelac Džezera, ol-star igrač a onda je sa Bostonom potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 128.000.000 dolara i došao kao kapitalno pojačanje za napad na titulu.

Tamo ga je zadesio ogroman maler pošto je u prvoj utakmici dočiveo težak prelom noge i propustio je celu sezonu. Vratio se posle godinu dana ali nije to bio više onaj isti igrač iz Jute. Nakon četvrte sezone je trejdovan u Šarlot gde je polako oživljavao karijeru i u svakoj sezoni igrao u proseku više od 30 minuta po meču. Ove sezone je za Hornetse beležio u proseku 14,5 poena po meču uz procente šuta slične onima kada je bio na vrhuncu u Juti.

Ako nastavi u ovom ritmu, krilni igrač će biti ogromno pojačanje za Tandere i fantastična opcija sa klupe. Što se Šarlota tiče, Hajvordov opdlazak nije jedini zvučan koji bi mogao da se desi do isteka roka za trejdove. Ako Kajl Lauri otkupi ugovor, mogao bi da završi u Filadelfiji koja je je već dobila sjajno pojačanje u vidu Badija Hilda.

Hajde da vidimo kakva sudbina čeka Vasu Micića u Šarlotu.


tagovi

Kajl LauriDavis BertansGordon HejvordŠarlot HornetsOklahoma Siti TanderVasilije Micić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara