Džo Mazula i Pep Gvardiola (Screenshot - Youtube.com)
Džo Mazula i Pep Gvardiola (Screenshot - Youtube.com)

Trener Seltiksa veliki fan Mančester Sitija: Gvardiola najbolji trener u svim sportovima

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 21:50

Džo Mazula oduševljen španskim stručnjakom

Tokom Ol-star pauze u NBA, trener košarkaša Boston Seltiksa Džo Mazula je iskoristio priliku da pogleda utakmicu fudbalera Mančester Sitija protiv Čelsija (1:1), pa čak i da prisustvuje treningu prvaka Engleske. Šef struke lidera Istočne konferencije je navodno veliki navijač Građana, ali posebno ceni rad Pepa Gvardiola.

Pričao je za Atletik o svom iskustvu iz Engleske i izrazio oduševljenje Gvardiolinim radom, kojeg izgleda dugo i pomno prati. Navodno je i kada je seo na klupi Kelta prvo pustio snimak utakmice šampiona Engleske svojim igračima.

Izabrane vesti

"To je ono što je košarka za mene i ono što je kontranapad u fudbalu, o tome se radi. Tako da, proučavam dosta Mančester Siti. Posebno Pepa. Smatram da je najbolji trener na svim nivoima, u svim sportovima. Imao je veliki uticaj na mene", otkrio je Mazula.

Podrobnije je govorio o sličnostima između sporta kojim se on bavi i sporta koji je Pep Gvardiola "doktorirao".

"Svi pokušavaju da svedu košarku na napad i odbranu, ali to je jedna igra. Ako vam je loša defanzivna tranzicija, svi pričaju o njoj, ali tu su i druge stvari poput stvaranja prostora, donošenja odluka, biranja šuteva, a tek onda tranziciona odbrana. Smtram da su košarkaš i fudbal slični po tome što se tranzicija tako brzo odigrava. Možete da budete u napadu, a dve sekunde kasnije u odbrani. Tako da, igra se konstantno menja", dodao je šef struke Seltiksa, koji je ove sezone ostvario impresivan učinak u NBA sa 45 pobeda na 57 utakmica.



tagovi

Džo MazulaPep GvardiolaBoston SeltiksMančester SitiEXTRA TIME

Obaveštavaj me

NBA
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara