Komentari na vest

Trener Seltiksa veliki fan Mančester Sitija: Gvardiola najbolji trener u svim sportovima

P

Pantela24

pre 2 meseca

Imam jedno pitanje za mrzitelje Pepa Gvardiole... Pored Anđelotija i Klopa, kojeg još vrhunskog trenera poznajete trenutno! Dokazanu klasu koja i dalje radi u vrhunskim klubovima? Samo nemojte o propalom Murinju...Sportski pozdrav!
r

rea

pre 2 meseca

Pozicija Mesija se koristi od vajkada, samo što niko nije bio toliko talentovan da je na taj način sprovede u delo. Del Pijero je bio taj tip sekundarnog napadača, Rivaldo, Zola, Raul... sve su to bile lažne devetke koje su dejstvovale u "kanalima" između redova, samo što je svima njima nešto falilo - da li je to brzina, okretnost, osećaj za prostor, osećaj za gol...
M

Makks

pre 2 meseca

Raul nije bio lazna devetka nego klasicna devetka. Spic. To mu je bila primarna pozicija. Nesto si pomesao.
Z

ZZ Crew

pre 2 meseca

Jos lepo pise Guardiola ali jok mi i dalje citamo i slusamo Gvardiola
K

Kazablanka

pre 2 meseca

Pa ti ocigledno nikad u zivotu nisi cuo jezik koji nije srpski hahah

Bojank91

pre 2 meseca

Najbolji trener u svim sportovima". Stvarno je lupio tako nesto
T

Top Gun

pre 2 meseca

Šablonska izjava. Znaš kakvi su Amerikanci.
J

Junker

pre 2 meseca

Pep je poslednji trener koji je promenio sport. On je izmislio poziciju "Mesi", on je zasluzan sto su skoro pa nestali centarfori, on je uveo stopera koji mora da igra kao vezni i golmana koji ucestvuje u igri. Nijedan trener ni u jednom drugom sportu nije sve to doneo.
Б

Блок

pre 2 meseca

Онда и додај ,због њега је фудбал постао досаднији.четири позади ...од тога три или четири штопера ,лажна деветка,100000 додавања...
V

Voždovac

pre 2 meseca

@Junker Au brate al si se nalupetao, mora da imaš 15-16god. - Pozicija Mesi ne postoji, već je Mesi bio Mesi. - Nema klasičnih napadača, al zato Gvardiola ne spava kad je Haland povređen. - Štoperi već 40ak godina izlaze kao pomoć veznom redu, isto koliko dugo i golmani aktivno učestvuju u igri.
J

Junker

pre 2 meseca

Drugacije tumacenje fudbala imas @Vozdovac. Pozicija Mesi i te kako postoji, o tome su pricali svi treneri. Zato su se pojavili Nejmar, Azar, Bejl, Mbape. Igraci koji su pomereni vise ka golu od prethodnika, koji postaju glavni golgeteri timova. Stoperi nikad nisu igrali fudbal kako igraju danasnji, zato je Bekenbauer bio cudo i zato ga smatraju najboljim ikad jer je jedini to radio pre i 30 godina posle. Golmana je najvise pomerio Pep sa Nojerom. Sve ovo nije moje misljenje, nego redom izjave najboljih trenera 21. veka.
q

qwerty77

pre oko 2 meseca

@Junker To šta si ti rekao da je Bekenbauer igrao se zove pozicija "Libero", sama reč znači igrač koji ima više slobode. Gvardiola nije ništa izmislio, već je usavršio "tika-taka" taktiku i ubijanje protivnika u pojam. Daleko od toga da je dotični najbolji trener. Zašto ne proba da trenira neki klub iz liga petica koji nema astronomski budzet? Jer bi imao problema, a taj problem se zove da njegova taktika nije primenjiva na timove koji nemaju vrhunske igrače na svakoj poziciji.