Andrej Žakelj (©Starsport)
Andrej Žakelj (©Starsport)

Trener Studentskog centra: Plasman u plej-of ogromna nagrada, a tek pobeda nad Partizanom…

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 21:56

“Danas malo slavimo, pa sutra odmah u dvoranu”, kaže slovenački stručnjak

Pre mesec dana Studentski centar odigrao je poslednju utakmicu u ABA ligi – nije ga to omelo. Priredio je senzaciju i došao na pobedu od plasmana u polufinale ABA lige.

Andrej Žekelj se opredelio da zaigra zonski u odbrani u završnici i takoiznenadio Partizan Mozzart Bet. Nisu crno-beli imali spremljen odgovor, pogubili su konce i sada će u Podgorici morati da se vade. Nalaze se iznad ivice i svaka greška mogla bi da bude kobna.

Izabrane vesti

Izvanredan meč protiv tima Željka Obradovića odigrali su Zvonimir Ivišić – cenntar Studentskog centra ubacio 22 poena i imao 13 skokova – i Flečer Megi. Amerikanac je meč završio sa 16 poena i ubacio je četiri trojke. Uz pomenuti duel najzaslužniji za veliki trijumf u Beogradu bio je Andrija Slavković. Fenomenalno je igrače crnogorskog kluba služio šut, iako su dugo van ritma.

“Još je sve jako sveže. Čestitam momcima, mi smo poslednju utakmicu igrali pre mesec dana, tako da nije bilo lako da održimo fokus i trening u ovom periodu. Moji momci imaju karakter i to ih spasava. Kod njih je borba i želja u prvom planu. Radili smo puno tokom ove dve godine od kada sam tu. Plasman u plej-of je ogromna nagrada za sve u klubu, a ova pobeda još veća protiv ekipe kao što je Partizan. Ovom prilikom im čestitam na prikazanom u Evroligi”, rekao je Andrej Žakelj.

Slovenački stručnnjak i košarkaši podgoričkog tima neće imati previše vremena za slavlje. Koliko sutra prinuće na posao i započeti pripremu nove utakmice sa Partizan Mozzart Betom.

“Dali smo poslednji atom snage, to se videlo kod skoka. To je glavna stvar koja nam je išla u prilog. Danas malo slavimo, pa sutra odmah u dvoranu. Ova utakmica je odlična za ljude u dvorani, za navijače. U četvrtak ćemo pokušati podjednako da budemo angažovani i fokusirani”.

Odlučio je Andrej Žakelj da zaigra zonsku odbranu i to mu se na kraju isplatilo. Poremetio je crno-bele u završnici.

“Imali smo problem kada su igrali na niskom postu, napadali su nas i tražili ‘mis meč’ situacije. Pretpostavio sam kako bi sve moglo da se odvije i odlučio sam da zbog toga igramo zonski da bi nam ostala dvojica visokih igračem pod košem zbog skoka”, zaključio je Andrej Žakelj.


tagovi

Studentski centarKK PartizanPartizan Mozzart BetABAABA ligaAndrej Žakelj

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara