Trg u Ređo Emiliji nosi ime po Brajantu: On je jedan od nas, zvao je ovo mesto svojom kućom

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 20:52

"Njegov osmeh, ljubav prema košarci je ušla u nas, a delić Ređo Emilije je ušao u njega zauvek"

Ceo svet plače za Kobijem Brajantom. Onako iskreno. Veliki je to gubitak, pre svega ljudski. I zato je svima iskreno krivo i žao. Nema čoveka koji poznaje košarku, koji zna za Brajanta, a da su mu poslednja dva dana prošla u jako lošem raspoloženju.

Kobi je deo svog odrastanja proveo u Italiji gde se njegov otac Džo preselio u toku igračke karijere. Igrao je dve godine, od 1989. do 1991. godine u Ređo Emiliji iz koje je Kobi nosio sećanja za ceo život.

Izabrane vesti

Bio je Brajant i ostao privržen tom gradu.

Zato je gradonačelnik grada Luka Veki, objavio da će jedan trg u mestu gde se nalazi košarkaška dvorana poneti ime po Kobija Brajant.
"Kobi je bio jedan od nas: Ovde, na ovim igralištima, organizovao je utakmice sa igračima starijim od sebe, sa drugarima iz škole. Dok je njegov otac bio zvezda u košarkaškom prvom timu, Kobi je odrastao u mladom sektoru Ređane. Njegov osmeh, ljubav prema košarci je ušla u nas, a delić Ređo Emilije je ušao u njega zauvek. Kao kada je došao kod nas pre nekoliko godina u naš grad i to nazvao "domom". Počivaj u miru Kobi, Ređo Emilija te neće zaboraviti", istakao je Veki.

Od Ređo Emilije do Los Anđelesa, svi se opraštaju od Kobija...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara