Andrea Trinkijeri (Foto: ©MN Press)
Andrea Trinkijeri (Foto: ©MN Press)

Trinkijeri ne krije: Voleo bih Partizan u plej-inu Evrolige više nego Efes

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 14:15

"Ako moram da budem logičan i racionalan, odgovor su Turci. Ali, ako gledam srce, idem za crno-belima"

Poslednje kolo Evrolige rešiće konačnu dilemu da li će Partizan ili Efes biti deo ovogodišnjeg plej-ina elitnog takmičenja. Ako pitate trenera Žalgirisa, Andreu Trinkijerija, on bez uvijanja ističe da bi voleo da crno-beli budu ti koji će nastaviti svoj evropski put, iako su šanse za tako nešto dosta male. Italijanski stručnjak je pred duel 34. kola u kojem njegovi izabranici sutra dočekuju madridski Real (19:00) pomenuo neizvensu borbu za 10. poziciju na tabeli u kojoj se nalazi i njegov bivši klub.

"Ako moram da budem logičan i racionalan, odgovor je Efes. Ali, ako gledam srce, idem za Partizanom. Ne mogu da imam i razum i ljubav u istoj rečenici.", naglasio je Trinkijeri.

Izabrane vesti

Tri su scenarija koja mogu da se odigraju u finalnoj rundi. Prvi i najrealniji je da Efes pobedi Zvezdu i tako osigura mesto u razigravanju bez obzira na rezultate ostalih. Drugi, da Partizan savlada Valensiju, a Efes izgubi čime bi crno-beli prošli. Poslednji epilog je prolazak Armanija ukoliko savladaju Makabi u gostima, a i Partizan i Efes izgube svoje duele.

Sem crno-belih, Trinkijeri je na konferenciji za medije poseban segment posvetio i legendi kraljevskog kluba, Rudiju Fernandezu, koji je obelodanio da na kraju sezone odlazi u penziju.

"Rudi je pobednik, ubacio je milion velikih šuteva tokom karijere. Imam najveće moguće poštovanje za način na koji se takmičio i koliko je bio zahtevan prema sebi. Njegov duh, mentalna čvrstina i igra govori sama od sebe. On je jedan od najvećih ikona Evrolige, osvojio ju je triput sa Realom i mogu slobodno da kažem da je on jedan od tajnih sastojaka pobedničke istorije madridskog velikana."













tagovi

Andrea Trinkijerikk ŽalgirisKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara