©Star Sport
©Star Sport

Tristan Vukčević: Proveo sam dve veoma loše godine u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 19:08

"Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno", rekao je mladi košarkaš za Mundo Deportivo

Tristan Vukčević je imao veliku želju da zaigra u NBA ligi, zbog čega je iskoristio mogućnost da sam aktivira izlaznu klauzulu i otisne se preko bare. Mladi centar se brže nego što se očekivalo adaptirao na najjače košarkaško takmičenje na planeti, vezao je četiri utakmice za Vašington sa dvocifrenim brojem postignutih poena, pa postepeno postaje jedan od važnijih igrača ekipe Vesa Anselda.

U intervjuu za katalonski Mundo Deportivo Vukčević je poručio da iza sebe ima dve loše godine u Partizan Mozzart Betu, mada nije želeo da iznosi detalje, ali su se oni pre svega odnosili na malu minutažu koju je provodio na terenu.

Izabrane vesti

U Vizardsima nije mnogo čekao na minute, prvu utakmicu je zaigrao krajem marta, a već 3. aprila na terenu je proveo pola sata u okršaju sa Milvokijem.

"Bila je to moja odluka, nije mi se sviđalo u Partizanu. Proveo sam tamo dve veoma loše godine. Kada se ukazala prilika, rekao sam: Baš me briga, platiću i to je to. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali, nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno", rekao je Vukčević za Mundo Deportivo.

O Želju Obradoviću ima samo samo reči hvale.

"Mnogo mi je pomogao, uvek lepo govorim o njemu. Imao sam 18 godina kada sam došao i to što sam imao priliku da vidim košarku negde drugde mi je zaista pomoglo, mogu tako da kažem".

U Vašingtonu su uspeli brzo da iskoriste njegov potencijal i igračke mogućnosti.

"Tim, trener i ljudi iz Vašingtona mi mnogo pomažu. Dočekali su me raširenih ruku. Osećam se veoma dobro, imam slobodu da igram svoju igru i pokažem šta mogu".

Vukčević u ovom trenutku gleda kratkoročno i koncentrisan je isključivo na završnicu sezone sa Vašingtonom.

"Nismo još razgovarali, želim da završim sezonu na dobar način, ostale su nam još tri utakmice. Kada završim videću sa ekipom šta će biti i kakvi su nam planovi. Trenutno ne razmišljam o tome, želim da igram i uživam u svojoj igri, to je sve".

Tristan je imao prvilegiju da igrački odrasta uz velike igrače kao što su Ljulj i Rudi Fernandes, ali je kasnije, upravo zbog velike konkurencije je odlučio da ode u Partizan Mozzart Bet.

"Bilo je mnogo igrača na mojoj poziciji, Trej Tompkins, Jabusele, Dek... Niuje bilo mesta i razumeo sam. Dogovorili smo se da odem u Partizan, što nije bilo loše. To je nešto što sam razumeo, nadam se da ću jednog dana ponovo igrati u Real Madridu. To je najbolji klub na svetu, svako mora da ima to iskustvo, to je nešto što nigde ne postoji. Biti tako mlad tamo je neverovatna stvar. Morate dosta da čekate na šansu, ali ako je dobijete i igrate dobro, sve postaje nevažno", dodao je Vukčević.


tagovi

Željko ObradovićTristan VukčevićVašington Vizards

Obaveštavaj me

KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara