Rebrača, Plavšić i Stefanović (AFP)
Rebrača, Plavšić i Stefanović (AFP)

Trojica srpskih studenata ciljaju šampionski prsten

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 11:42

Od ekipa u kojima igraju naši, najviše šansi za titulu imaju Rebračina Ajova, Plavšićev Tenesi i Stefanovićev Perdju, Kuzmanovićev Bojzi Stejt i Delaver povređenog Novakovića su autsajderi

Najglomazniji šampionat na svetu od sutra će ući u završnu fazu - NCAA turnir, poznatiji kao Martovsko ludilo koje će "zahvatiti" i petoricu srpskih studenata.

Saša Stefanović koji je sa Perdjuom prethodno osvojio ligaški deo Big Ten konferencije, a onda u neizvesnom finalu izgubio od Ajove, prvi od šest koraka do titule pokušaće da napravi protiv akademski čuvenog univerziteta Jejl, osvajača Ajvi lige.

Izabrane vesti

A pomenuta Ajova Filipa Rebrače koji je dolaskom prošlog leta iz Severne Dakote pokazao da je napravio sjajan potez igraće sa Ričmondom koji je u finalu Atlantik 10 konferencije iznenadio Dejvidson, fakultet poznat van granica SAD po tome što je u njegovim klupama svojevremeno sedeo Stef Kari.

Sa konferencijskom titulom u Martovsko ludilo kreće i Uroš Plavšić, čiji je Tenesi u finalu SEC bio bolju od Teksas A&M i igraće sa Longvudom na startu.

Aleksandar Novaković (rodio se nekoliko godina pošto su mu se roditelji doseli iz Srbije u SAD) zbog povrede noge morao je da propusti celu sezonu, pa nije mogao da pomogne Delaveru na putu do CAA titule (u finalu bili bolji od Severne Karoline Vilmington) koja je fakutetu obezbedila prvi NCAA turnir posle osam godina i duel sa Vilanovom.

Pavle Kuzmanović, član zlatne juniorske generacije koja je bila evropski šampion 2018, u dresu Bojzi Stejta osvojio je Mauntin Vest konferenciju i u prvom kolu će igrati sa Memfisom.

Prema aktuelnom rankingu AP u koji nisu ukalkulisani rezultati sa konferencijskih turnira (večeras će biti poslednje rangiranje u sezoni) od "srpskih" timova u Martovskom ludilu najviše šansi za pehar imaju Tenesi (9. pozicija), treći nosilac na Jugu i Perdju (9. pozicija), treći nosilac u Zapadnom krilu kostura dok bi Ajova (24. pozicija), peti nosilac na Srednjem Zapadu, sigurno večeras skočiti na konačnom Top 25, posle uspeha na Big Ten turniru.

Prva dva kola biće odigrana od 17. do 20. marta, osmina finala (Sweet 16 faza) 24. do 26. marta, četvrtfinale (Elite 8) od 25. do 27. marta), dok je Fajnal for od 2. do 4. aprila u Nju Orleansu.


tagovi

NCAAmartovsko ludilo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara