Nikola Đurišić (ABA liga)
Nikola Đurišić (ABA liga)

U opasnog igrača raste taj mali Đurišić

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 22:05

Mega bolja od Mornara

Kako odmiče sezona u ABA ligi, tako i Mega raste i beleži sve bolje rezultate. A trend tog rasta se nekako poklapa sa bujanjem talenta Nikole Đurišića.

Najmlađi igrač Mege sa samo 19 godina sve više preuzima ulogu lidera tima. Večeras je odigrao najbolju partiju u sezoni i za 25 minuta na parketu sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije režirao pobedu nad Mornarom 89:78.

Izabrane vesti

Ko se večeras zadesio na tribinama na Novom Beogradu, imao je šta da vidi iz repertoara Mege i njenog nadarenog tinejdžera. Trojke, prodori, zakucavanja, poneka asistencija u Teodosićevom stilu… I ono što je možda najvažnije i prava retkost za videti na našim ABA parketima: Da neki mlad, domaći igrač hoće, može i ume da preuzme odgovornost.

Kod talentovanog Đurišića to samopouzdanje izbija iz svakog pokreta. Čini se da u Megi stasava još jedan veliki talenat srpske košarke. Đurišiću je ovo bila deveta uzastopna utakmica u regionalnom takmičenju sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Na samo tri meča ove sezone nije ubacio 10+ poena što nije loše za jednog 19-godišnjaka. A sve to prate i rezultati tima pa je Mega na poslednjih devet mečeva zabeležila samo dva poraza: Od Zvezde i Partizana. I sve je bliža plasmanu u plej-of gde nikome neće biti rado viđen protivnik… .

Iako je Mornar večeras u Hali sportova boljom igrom u prvoj četvrtini najavio da se ne šali i da juriša na pobedu, Mega je na krilima dobrog Đurišića i još boljeg Luke Cerovine do poluvremena vratila meč u egal i otišla na veliki odmor sa dva poena prednosti.

U drugom poluvremenu se vodila izjednačena bitrka, a Đurišić je preuzimao sve više odgovornosti i izrastao u prvo ime susreta poenima, asistencijama, skokovima… Mornar je bio u igri sve do pet minuta pre kraja kada ga je Mega slomila boljom i bržom igrom, a u tom periodu se poenima isticao hrvatski reprezentativac Matej Rudan.

Đurišić je ubacio 20, Cerovina 19, Rori 13, a Rudan 11 poena za domaći tim, dok je kod gostiju najefikasniji bio Vebster sa 17 poena.

Mega je u zoni plej-ofa pred bitne mečeve protiv MZT-a, Borca i Splita u kojima će juriti pobede s obzirom da sezonu zatvara utakmicama protiv Zvezde, Budućnosti i Cedevite.

ABA LIGA - 20. KOLO

Petak

MZT Skoplje - FMP Železnik 87:82

/Kefi 26 - Izundu 18/

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 95:96

/Šortrer 25 - Naneli 18/

Budućnost - Zadar 76:68

/Grin 17 - Božić 25/

Nedelja

Cibona - Crvena zvezda 85:81

/Kapusta 24 - Petrušev 15/

Cedevita Olimpija - Igokea 83:73

/Adams 20 – Đorđević 13/

Ponedeljak

Borac Mozzart - Studentski centar 92:90

/Hejl 31 - Tasić 22/

Mega - Mornar 89:78

/Đurišić 20 - Vebster 17/


 


tagovi

Nikola ĐurišićKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara