Nikola Jokić ©AFP
Nikola Jokić ©AFP

Umesto da ga zaštiti, NBA kaznila Jokića zbog simuliranja faula protiv Sakramenta!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 14:30

Prvi put ove sezone disciplinski komitet najjače košarkaške lige izrekao je dve novčane kazne za "floping"

Čitavu planetu pre dve noći obišla je fotografija izranjavanih ruku Nikole Jokića posle meča protiv Sakramenta u kojem su njegovi Nagetsi poraženi sa 117:123. Među ljubiteljima košarke (ponovo) se povela polemika kako bi srpski as morao da bude ozbiljnije zaštićen od strane sudija i NBA lige, ali mu je danas izrečena kazna. I to za simuliranje faula?!

Prvi put ove sezone disciplinski komitet NBA lige izrekao je dve novčane kazne za "floping", a njih su zaradili as Denvera Nikola Jokić i bek Golden Stejta Mozes Mudi. Obojica će u kasu najjače košarkaške lige na planeti morati da uplate po 2.000 evra.

Izabrane vesti

Jokić je kažnjen zbog navodnog preuveličavanja pada posle kontakta sa Domantasom Sabonisom nešto manje od četiri minuta pre kraja utakmice. Srpski centar je izgubio balans prilikom šuta i pao unazad, a disicplinska komisija je to naknadno procenila kao simuliranje. Na samom terenu, Srbin je od sudija dobio slobodna bacanja, ali je Sakramento na kraju došao do pobede zahvaljujući Dearonu Foksu i Maliku Monku.

Mudi je navodno inscenirao kontakt posle šuta, nakon duela sa Terensom Manom iz Klipersa. Sudije ipak nisu reagovale, ali jeste disciplinski komitet zbog nepotrebne reakcije koju je verovatno uradio da bi prevario sudije.

Od ove sezone uvedeno je i pravilo da "floping" može da bude sankcionisan i tokom same utakmice, tako što će protivnik dobiti jedno slobodno bacanje. Takođe, kazne imaju i svoje stepenovanje, pa mogu dostići i sumu od 3.000 dolara. Takođe, igrač koji dostigne šest kazni biće suspendovan jednom utakmicom, što se još nije dogodilo.


tagovi

Denver NagetsNikola JokićDomantas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara