(©ABA/Buducnost VOLI)
(©ABA/Buducnost VOLI)

Umor - jedini protivnik Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 14:01

Podgoričani treći put na terenu u 96 sati

Tri nedelje prinudnog odmora (zbog koronavirusa), pa paklenih 96 sati za Budućnost biće okončano utakmicom protiv Cibone u Podgorici (17.00, TV Arena Sport 4). Pogled na tabelu ABA lige mogao bi da zavara, pošto su Zagrepčani deveti sa devet bodova, dok je crnogorski tim deseti sa osam. Ipak, ne treba zaboraviti da je Budućnost odigrala samo četiri meča i sva četiri dobila, dok je ekipa Ivana Velića od ukupno sedam slavila svega dva puta.

Peti trijumf na Jadranu bio bi za Budućnost svojevrsna potvrda odličnog izdanja u Breši, gde su Džastin Kobs, Nikola Ivanović i drugovi načinili možda i ključni korak u pohodu na Top 16 fazu Evrokupa.

Izabrane vesti

"Na papiru smo sigurno favoriti, ali respektujemo momenat u kojem se Cibona nalazi. To je izuzetno mlada ekipa, podržana sa nekoliko iskusnijih igrača... Ima kvalitet da nam napravi ozbiljan problem", rekao je strateg Budućnosti Petar Mijović, a prenose Vijesti.

Za razliku od susreta sa Unikahom i Brešom, prvak ABA lige iz 2018. godine u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Međutim...

"Imali smo naporno putovanje do Breše, izvukli važnu pobedu i sada se okrećemo Ciboni koju ne smemo da potcenimo", poziva na oprez Danilo Nikolić.

Upravo je ubitačan ritam Budućnosti jedini tračak nade za Cibose. Jer, ne treba govoriti o razlici u kvalitetu sastava, a ni istorija gostovanja u Morači ne ide u prilog timu iz glavnog grada Hrvatske. Naime, Cibona je poslednji put slavila u Podgorici davne 2012. godine, dok je narednih devet okršaja pripalo Budućnosti.

U jedinom preostalom meču dana, Cedevita Olimpija dočekuje Igokeu (19.00, TV Arena Sport 3). Slovenački predstavnik u večerašnji dvoboj ulazi posle poraza od Gran Kanarije u Evrokupu, međutim, i kao takav ne bi smeo da se oklizne protiv Igosa, koji su u prošlosti i te kako znali da mu pomrse račune.

Izabranicima Dragana Bajića ovo će biti prvi meč posle 11 dana i istorijske pobede nad Turk Telekomom u Ligi šampiona, odnosno prvi meč u ABA ligi posle čak 22 dana.

"To je stvar koja nas sigurno remeti, a svima je poznato da su avgust i septembar vreme za treniranje, a novembar je mesec kada se igraju utakmice. Igrom slučaja mi u septembru nismo igrali utakmice, a desilo nam se da i u novembru nismo igrali neke utakmice. Igramo protiv tima koji zaslužuje svaki respekt, kako individualnim kvalitetima, tako i igrom koju pokazuju i u Evrokupu i u ABA ligi. Reč je o timu koji je dobro pokriven kvalitetnim igračima na svim pozicijama, koji je izuzetno potentan, pogotovo u napadu gde postižu 13 trojki u proseku, a ništa manje i u defanzivi gde poseduju određeni kvalitet".

ABA - 8. KOLO

Četvrtak

Borac – Krka 86:90 (41:50)

/Todorović 24 - Škifić 26/

Subota

Split – Mornar 87:95 (50:49)

/Luković 21 - Pulen 27/

Primorska – Mega 69:71 (42:37) *posle produžetka

/Kastrati 21 - Simonović 15/

Nedelja

17.00: (1,20) Budućnost (19,0) Cibona (5,00)

19.00: (1,20) Cedevita Olimpija (19,0) Igokea (5,00)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Partizan (14,5) Crvena zvezda (1,55)

Odloženo

FMP – Zadar

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ABAABA ligaKK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaCibonaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara