Eron Vajt (© Star sport)
Eron Vajt (© Star sport)

Vajt: Srbija je jedinstvena, očekujem Simonovića u trenerskom odelu

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 10:36

"Marko na mečevima na kojim ne igra dobacuje treneru potencijalne akcije"

Legenda Ajove, a danas već veteran evropske košarke, Eron Vajt zadovoljan je trenutnom drestinacijom - Srbijom. Amerikanac je deo sistema Crvene zvezde kod Dejana Radonjića. Povreda ruke je sada prošlost, Vajt iz meča u meč izgleda sve bolje. Već je stigao da osvoji jedan trofej sa crveno-belima.

Izabrane vesti

"Lepo mi je u Srbiji, ima svoju jedinstvenost. Sve u svemu, porodica je zadovoljna, a to mi je najbitnije. Za svih ovih sedam godina koliko igram po Evropi, ovo je baš jedinstveno mesto koje se izdvaja", rekao je Vajt za BasketNews.

Amerikanac je posebno zadovoljan što u crveno-belom dresu ima priliku da se bori za trofeje.

"Od kako sam u Litvaniji osvojio Kup, svake godine jurim taj oseća. Ne postoji ništa kao osećaj osvajanja trofeja. Gde god sam bio svi kažu da je cilj pobeđivati i osvajati titule, ali sa Zvezdom je to baš izraženo. Zbog toga se bavim košarkom. Da bih pobeđivao".

Tokom karijere Vajt je igrao u tri zemlje u kojima je košarka izuzetno popularna. Litvanija, Grčka i sada Srbija.

"Sve su pomalo drugačije. Ne mogu toliko da kažem za Grčku jer sam igrao tokom pandemije pa nije bilo navijača. Mogu da kažem da su Grci i Srbi slučni što se tiče praćenja kluba, postoji taj rivalitet Crvena zvezda - Partizan, Panatinaikos - Olimpijakos. Litvanija je tu drugačija jer mi se čini da čitava država navija za Žalgiris".

Upitan je Vajt koji od saigrača u Zvezdi imaju nameru da posle igračke karijere pređu u trenerske vode.

"Simonović će biti trener u tom sam siguran. Na mečevima na kojima nije igrao, mogao sam da ga čujem kako dobacuje Radonjiću potencijalne akcije jer njih dvojica stvarno imaju dobar odnos. Marko već razmišlja kao trener. Uveren sam da će biti trener i to dobar.

Podsetimo da je Vajt bio na NBA draftu 2015. godine. Izabrali su ka Vašington Vizardsi kao 49. pika, Međutim nikada nije zaigrao u dresu neke NBA ekipe iako je imao priliku 2019. godine.

"Veoma interesantna priča. To je bilo pre nego što sam otišao u Milano. Premišljao sam o Vašingtonu ili odlasku u Italju. Na kraju nisam ni imao opciju da razmiljam o Vizardsima jer su me trejdovali bez mog znanja. Samo su mi javili da sam bio deo trejda. Tu sam prelomio da odem u Milano".

Za kraj pričao je i o stilu košarke u NBA ligi i Evropi.

"Ne pratim previše NBA ligu, gledam plej-of. Teško mi je da gledam regularnu sezonu jer jednostavno nema strasti ni odbrana. Jasno mi je da je previše utakmice, teško je igrati 82 utakmice a da intenzitet uvek bude na maksimumu. Zato volim Evroligu, svaka utakmica je teška, naporna i važna. Verujem da mnogi iz SAD ne znaju to oko Evrolige, verujem da bi im se svidela košarka ovde", zaključio je Vajt.


tagovi

KK Crvena zvezdaEron Vajt

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara