Micić (© Euroleague)
Micić (© Euroleague)

Važno je prezivati se na -IĆ: Posle Lučića, Vasa Micić u idealnoj petorici Evrolige

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 12:50

Podaci pokazuju - zasluženo

Kao na traci nižu se priznanja srpskim košarkašima. Dok se čeka vest iz Sjedinjenih Američkih Država hoće li Nikola Jokić biti izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, Evroliga je potvrdila da je i drugi naš reprezentativac izabran u idealnu petorku prestižnog takmičenja. Posle Vladimira Lučića, proglašenog za najbolje krilo, Vasilije Micić je označen kao najbolji bek!

Nagrada dobija na vrednosti ako se zna da su žiri činili treneri i kapiteni svih klubova, predstavnici medija i navijači. Po svim parametrima, asu Anadolu Efesa nije bilo ravnog na beku. Što potvrđuju i statistički podaci. Ove sezone na parketima Evorlige beležio je prosečno 16,3 poena (najefikasnije u karijeri) i 4,8 asistencija po utakmici. Na svakoj od 34 bio je starter.

Izabrane vesti

Posebno impresivan Vasilije Micić je bio u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa protiv Real Madrida. Ubacivao je prosečno 17,2 poena, trojke šutirao 53,1 odsto, upisao ravno po četiri asistencije i krao 1,2 po meču. I tako bio najzaslužniji za plasman Efesa na Fajnal for u Kelnu.

Tokom sezone Micić je triput bio igrač kola, šest puta tokom karijere dobio je laskavo priznanje, a ovo da se nađe u idealnoj petorci mu je najveće individualno dostignuće otkako se sedam sezoni takmiči u evroligaškoj konkurenciji.

Preostala tri člana idealne petorke Evrolige biće objavljena naknadno.

U istoriji Evrolige samo jednom se desilo da naša zemlja ima čak trojicu košarkaša i ideanoj petorci: Marka Jarića, Dejana Bodirogu i Dejana Tomaševića u sezoni 2001/02, dok su Lučić i Micić reprizirali ostvarenje Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića iz 2014/15.


tagovi

Vasilije MicićAnadolu EfesEfes PilsenefesEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara