Džejlen Branson i Haime Pradilja (©AFP)
Džejlen Branson i Haime Pradilja (©AFP)

Velika Španija se ozbiljno rvala sa Amerima i njihovim nerealnim procentima, Branson 10/10 iz igre

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 00:26

Tim Stiva Kera dobio i drugi meč na turniru u Malagi

Slovenija bez Luke Dončića bila je mačji kašalj, zvanični evropski i svetski šampion je ipak bio mnogo ozbiljniji zalogaj. Čak ni Španci nisu mogli da pruže više od dostojne borbe Amerikancima koji su turnir u Malagi završili sa dve pobede, od kojih je ova večerašnja bila dosta skromnija. Na kraju 98:88 (28:26, 17:29, 27:18, 16:25) za sastav Stiva Kera.

Da se razumemo, velika je stvar za svakog kada se pošteno rve sa Amerima, pa makar i sa "C ekipom", kako mnogi zovu sastav koji je trenutno na okupu. Međutim, Špancima treba skinuti kapu jer su se držali na dva poseda zaostatka gotovo do pred sam kraj, što je izuzetan podvig ako se pogledaju nadrealni procenti gostiju sa one strane Atlantika - 10/17 za tri i 30/40 za dva. Ludo, čak i za pripremnu utakmicu...

Izabrane vesti

Amerikanci su do poluvremena imali deset poena više zahvaljujući odličnom napadu u drugoj četvrtini, no Španci nisu dozvolili da se sve završi već u ranoj fazi. Nakratko su čak uspeli i da povedu u trećem periodu, ali su gosti ipak na krilima strašno raspoloženog Džejlena Bransona vratili prednost u svoje ruke i rešili susret u odlučujućih deset minuta, kada je zablistao Entoni Edvards.

Branson je odigrao utakmicu bez greške - 23 poena, četiri asistencije i tri skoka za 17 minuta, uz besprekornih 10/10 iz igre! Za ceo meč promašio je samo tri slobodna bacanja, a već u prvoj deonici imao je 10 poena, koliko i Huan Nunjez na drugoj strani... Džeren Džekson Džunior je dopisao 14 poena i pokazao je ponovo svima zašto je jedan od najboljih defanzivaca NBA lige. Mikel Bridžis je imao 12 poena. Dvocifreni su bili još Ostin Rivs i Brendon Ingram sa po 11 poena. U sastavu Serđa Skariola Santi Aldama bio je najefikasniji sa 14 poena, Vili Ernangomez ubeležio je 13, Aleks Abrines 12, a Huančo 11 poena.

Sve u svemu, publika u srcu Andaluzije imala je priliku da vidi spektakularnu košarku i Španiju sa mnogo ponosa, nateravši Amerikance da se dobro preznoje za pobedu.



tagovi

Džejlen BransonVili ErnangomezHuančo Ernangomezkošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara