Igor Kokoškov (©Star Sport)
Igor Kokoškov (©Star Sport)

Vest iz Turske: Kokoškov potpisao za Dalas, uskoro na letu za SAD

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 08:46

Čekamo zvaničnu potvrdu

Turskom od ranog jutra odjekuje vest - Igor Kokoškov potpisao je ugovor s Dalas Maveriksima i tokom dana naći će se u avionu za Teksas!

Vest nije još zvanično potvrđena od strane Fenerbahčea, ali s obzirom da turski mediji u javnost izlaze s informacijom na kojem letu će se selektor košarkaške reprezentacije Srbije naći, deluje kao da je stvar rešena. Ali, čekamo da se oglasi Fenerbahče ili neka druga relevantna instanca.

Izabrane vesti

Sreda, 06.40: (1,85) SAD (hendikep -42,5) Iran (1,85)

Ovakav rasplet najavljen je pre gotovo deset dana kada je poznati košarkaški novinar Mark Stajn objavio da su dve strane jako blizu dogovora. Igor Kokoškov je izričita želja novog trenera Džejsona Kida s obzirom na bogato iskustvo u radu s Lukom Dončićem, s kojim je dosadašnji trener Fenerbahčea osvojio zlato na Evrobasketu pre četiri godine baš u Istanbulu.

Pod pretpostavkom da je vest o odlasku u Dalas tačna, ostaje otvoreno pitanje - šta to znači za Kokoškova i reprezentaciju Srbije? U vreme kada je bio pomoćnik u Sakramentu dobio je dozvolu da se bavi poslom selektora zahvaljujući činjenici da su tada na čelu Kingsa bili Vlade Divac i Peđa Stojaković. Videćemo šta će se dogoditi s njegovim poslom na klupi Srbije onog trenutka kada definitivno bude jasan rasplet razgovora s Dalasom.

Podsetimo, posle neuspeha Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre i poraza u finalu od Italije pojavile su se informacije da je Kokoškov blizu odlaska s mesta selektora. Kao mogući naslednik iskočio je Svetislav Pešić koji je čak poručio da je "spreman da pomogne". Nedugo zatim spekulisalo se i da bi Aleksandar Đorđević mogao da preuzme štafetu od Kokoškova u Feneru.

Klub iz Istanbula dobiće adekvatno obeštećenje u slučaju da Kokoškov pređe u Dalas.



tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija SrbijeKK FenerbahčeDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara