Vili Ernangomez (©fiba.basketball)
Vili Ernangomez (©fiba.basketball)

Vili Ernangomez MVP Evrobasketa

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.09.22. | 22:37

Španac odigrao odličan turnir i zasluženo dobio prestižno priznanje

Španija je prvak Evrope. Slavila je u finalu protiv Francuske gotovo rutinski (88:76) i još jednom dokazala da je košarkaška velesila. Krenula je u osvajanje Evrope sa novom generacijom i pokorila kontinent. Možda više nema braće Gasol u timu, ali tu su sada braća Ernangomez.

Huančo je rafalom u finalnoj borbi trasirao put ka zlatu, ali je zato Vili bio najkonstantniji igrač Crvene furije tokom čitavog turnira, te je zasluženo postao MVP Evrobasketa. Nagradu mu je uručio legendarni Dirk Novicki koji je do istog podviga stigao pre 17 godina u Beogradu.

Izabrane vesti

Bio je i u finalu među najboljima sa 14 poena i osam skokova, a prosečno je na EP beležio 17,2 poena i 6,9 uhvaćenih lopti. Sa prosečnim indeksom 19,7 bio je tek 10 najkorisniji igrač prvenstva, ali svi koji su se našli ispred njega su ispali još u četvrtfinalu (ili ranije).

Postao je sedmi španski reprezentativac sa MVP titulom Evrobasketa u svom vlasništvu. Pre njega je to pošlo za rukom Pau Gasolu (dva puta), Huanu Karlosu Navaru (2011), Huan Antoniju Korbalanu (1983), naturalizovanom Vejnu Brabenderu (1973), Emilijanu Rodrigezu (1963) i Rafaelu Martinu (1935).

Na 41. kontinentalnoj smotri nagrada za najkorisnijeg igrača je po 27. put završila u rukama igrača sa zlatnom medaljom oko vrata.



tagovi

Vili Ernangomezkošarkaška reprezentacija ŠpanijeŠpanijaEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara