Vilijams Gos za MOZZART Sport: Svaki meč nam je presudan! Nikad nisam imao pauzu od mesec dana usred sezone

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.04.18. | 17:04

“Košarka je čudna igra, ima večeri kada vam sve ide, a ima i onih kada vam ništa ne polazi za rukom. Ipak, ovo je timska igra. Bilo je mečeva kada sam igrao loše, a ekipa je ponela teret", objasnio je Partizanov Amerikanac

Čovek-tim. To je Najdžel Vilijams Gos ove sezone u Partizanu. Američki plejmejker je u duelu sa FMP-om iz Železnika još jednom pokazao koliko znači ekipi, a navijače crno-belih verovatno hvata jeza kada pomisle kako bi tek izgledao Partizan ove sezone da nema diplomca sa univerziteta Gonzaga. Konkretno, u meču sa Panterima iz predgrađa Vilijams Gos je ubacio 26 poena, podelio 10 asistencija i uhvatio pet lopti uz indeks 41.

Partizan je ponovo delovao tromo u većem delu utakmice, a Amerikanac je gotovo sam vukao tim do poslednje četvrtine, kada su se priključili i Vanja Marinković, odnosno Aleksandar Aranitović. Vilijams Gos kaže da je nešto sporija igra cele ekipe posledica pauze od više od mesec dana. Naime, toliko je prošlo od poslednjeg meča Partizana na Jadranu do starta Superlige.
“Nikad nisam imao pauzu od mesec dana u sred sezone. Videlo se i na prošloj utakmici da smo malo zarđali, da nemamo utakmice u nogama. Tako je bilo i protiv FMP-a. Bili smo, ipak, malo bolji nego u duelu sa Vojvodinom, a nadam se da ćemo u sredu pokazati dodatni napredak“, kazao je Vilijams Gos u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Kako to treneri vole da kažu, noge su još teške od priprema, a Partizan ih je tokom pauze odradio u Crnoj Gori. Pauza je, međutim, uzela danak.
“Ja sam se borio sa povredama, svi imaju neke probleme. Novica nije igrao, Kvame takođe van stroja. Imali smo tešku i dugačku pauzu tokom koje nismo ni igrali utakmice. Zato moramo stalno da radimo na sebi, da što pre dostignemo vrhunac forme“.

Kada je u pitanju duel sa Panterima, odluka o pobedniku pala je u poslednja dva minuta.
“Teška utakmica, obe ekipe su baš mnogo želele pobedu. Očigledno da nismo odigrali savršeno, ali, ruku na srce, FMP je zaista dobra ekipa i ovo je važna pobeda za nas“.

Ni u dosadašnjem toku sezone Vilijams Gos se nije previše osvrtao na statistiku, pa nije isticao to ni posle pobede u nedelju.
“Košarka je čudna igra, ima večeri kada vam sve ide, a ima i onih kada vam ništa ne polazi za rukom. Ipak, ovo je timska igra. Bilo je mečeva kada sam igrao loše, a ekipa je ponela teret. Večeras me je išlo, na neki način sam nas nosio, dok u finišu Vanja nije počeo da sipa na sve strane. Sani je takođe dao važnu trojku u finišu. Ovo je definitivno bila timska pobeda“.

Amerikanac kaže i da bi poslednji trijumf mogao da bude presudan u bici za lidersku poziciju.
“Znali smo da će FMP biti naš glavni konkurent u borbi za prvo mesto u grupi. Ovo je svakako korak u pravom smeru za našu ekipu, ali idemo dalje. Presudila je definitivno naša veća želja za pobedom. Igrali smo svih 40 minuta, držali se, jurili ih u drugom i na kraju uspeli da preokrenemo“.

Do kraja ligaškog dela imate još osam utakmica. Kako ti izgleda kvalitet Superlige i koliko može Partizan?
“Idemo utakmicu po utakmicu. Valjda smo iz prethodnih iskustava naučili da ne gledamo previše unapred. Jednostavno, nama je svaki meč odlučujući. Moramo samo da se fokusiramo sada na ono što nas čeka u sredu i odradimo posao najbolje što možemo“.

Kako ide adaptacija Amide Brajme i koliko će značiti ekipi?
“Lepo se uklapa iako je tek nedavno došao u Partizan. Pokušava da igra najbolje što ume iako još ne zna sve naše napadačke i odbrambene akcije. Radi odličan posao, gleda i uči. Prve dve utakmice odigrao je dobro i verujem da će biti ozbiljno pojačanje za Partizan u završnici sezone“, zaključio je Vilijams Gos.

Foto: Starsport


tagovi

Najdžel Vilijams Gos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara