Marko Belineli (©Starsport)
Marko Belineli (©Starsport)

Virtus bez milosti, nastradala i Alba: Šengelija i Belineli osvojili Berlin

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 20:49

Italijani se učvrstili na drugoj poziciji u Evroligi

Prelepu košarku su Letonci igrali na Svetskom prvenstvu pod Lukom Bankijem, jednako atraktivnu i efikasnu igra i – Virtus. Bez milosti je italijanska ekipa, najveće je otkrovenje Evrolige. Ne posustaje, gazi sve pred sobom, a na listu žrtava dodala je Albu – 83:68.

Nastradao je nemački klub, bio je bez ikakve šanse. Sve vreme u podređenom položaju. Veterani Toko Šengelija i Marko Belineli osvojili su Berlin i zagolicali maštu navijačima, jer upravo će se na proleće u glavnom gradu nemačke održati Fajnal-for Evrolige. Kako tim iz Bolonje trenutno igra, neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko se na njemu i nađe.

Izabrane vesti

Iza Virtusa je skoro pa savršenih mesec i kusur dana u Evroligi. Sve je krenulo od pobede nad Barselonom i za to vreme italijanski sastav ostvario je čak sedam pobeda u elitnom klupskom takmičenju! Samo je Valensija u La Fonteti uspela da se izbori sa četom Luke Bankija.

Koliko zapravo klub iz Bolonje igra na visokom nivou najbolje govori tabela: ispred je samo Real Madrid. Kraljevski klub ima dve pobede i utakmicu manje od drugoplasiranog Virtusa, koji Albi u Berlinu nije dao ni najmanju šansu da trijumfuje i pobegne sa samo začelja. Nemci nijednom nisu vodili, završili su u minusu od 15 poena i još dobro prošli. U jednom momentu zaličilo je da će doživeti pravu katastrofu, jer bilo je i 26 razlike.

Išao je šut goste, pogotovo Marka Belinelija i Vudua Abasa. Obojica su pogodili po tri dalekometna hica, Virtus je ubacio 12 trojki i bio blizu 50 odsto. Bili bi i bolji procenti da se Ife Lundberg nije ispromašivao (pucao 1/7), ali je zato na druge načine dolazio do poena i bio među najefikasnijima. Od danskog beka, koji je meč završio sa učinkom od 11 poena, produktivniji su bili samo Toko Šengelija i Brajant Danston sa 12.

Alba je bila inferiorna na svim poljima. Nije mogla da parira u skoku, imala je manje asistencija i ukradenih, a više prodatih lopti. Jedino je u šutu za tri poena, kada je podvučena crta, bila na nivou Virtusa. Međutim, ruke košarkaša berlinskog kluba prestale su da budu stegnute tek kada je bilo jasno da poraz neće izbeći. Kod domaćina su Mateo Spanjolo i Johanes Timan ubacili 13 poena, a Sterling Braun je dao pola koša manje.

EVROLIGA - 19. KOLO

Četvrtak:

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 109:94

/Dorsi 21 - Boldvin 13/

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 88:72

/Nedović 16 - Panter 17/

Asvel - Žalgiris 93:79

/Luvavu 27 - Evans 21/

Olimpijakos - Monako 75:73

/Kenan 16 - Žaite 14/

Petak:

Alba Berlin - Virts Bolonja 68:83

/Timan 13 - Šengelija 12/

20.30: (1,35) Barselona (16,0) Baskonija (3,70)

20.30: (1,60) Olimpija Milano (16,0) Bajern Minhen (2,65)

20.30: (1,80) Valensija (15,0) Panatinaikos (2,25)

20.45: (1,20) Real Madrid (19,0) Anadolu Efes (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK AlbaVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara