Nejt Volters (©MN Press)
Nejt Volters (©MN Press)

Volters o Janisu, draftu i Zvezdi: Tripla kruna sa crveno-belima najsjajnija tačka evropske karijere

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.04.22. | 13:40

"Uživao sam. Imali smo zabavnu godinu, osvojili smo tri trofeja, bili veoma dobri u Evroligi - pobedu od plej-ofa. Sve to sa sjajnom grupom momaka. Super je i sada. U dobroj sam situaciji, imamo dobru sezonu. Izgubili smo nekoliko tesnih završnica, ali kada sagledam sve - zadovoljan sam", rekao je Amerikanac

Vratio se Nejt Volters minulog leta u Crvenu zvezdu, ovoga puta dobio značajno veću ulogu nego u prvom mandatu. Istakao se kao jedan od najboljih košarkaša srpskog šampiona u tekućoj sezoni, odlično sarađuje sa Dejanom Radonjićem i saigračima i ne krije zadovoljstvo. U razgovoru sa Martinom Motum za emisiju "AndONE" portala BasketNews govorio je o brojnim temama, prisetio se i početaka profesionalne karijere i istakao da je mnogo napredovao u odnosu na prvu epizodu na Malom Kalemegdanu.

Kako je i voditeljka konstatovala, utisak je da je Volters potcenjen, ali on to ne vidi tako.

Izabrane vesti

"Ne osećam se tako jer ne razmišljam o sopoljašnjem uticaju. Trudim se da igram svoju igru. Sjajno mi je ovde sa trenerima, saigračima, sve je super. U dobroj sam situaciji, imamo dobru sezonu. Izgubili smo nekoliko tesnih završnica u Evroligi, ali kada sagledam sve - bilo je dobro", počinje priču Amerikanac.

Prisetio se i prvog mandata u crveno-belom i uporedio ga sa tekućim.

"To je bila moja druga godina u Evropi i još sam se navikavao. Velika je promena, stvari se rade drugačije ovde. Sada sam daleko bolje pripremljen, malo stariji, bolji sam košarakaš. Dosta je i sličnosti, isti trenera, čak i par saigrača od pre pet godina je tu i to mi je olakšalo situaciju".

Otišao je još dublje u prošlost, pa se dotakao i samog početka profesionalne karijere. Na draftu 2013. godine birali su ga Vašington Vizardsi, ali su ga ubrzo prosledili Milvokiju. Za tim iz Viskonsina potpisao je u društvu igrača koji je izrastao u jednog od najboljih na planeti - Janis Adetokumbo.

"To je bilo ostvarenje sna. Kada sam odrastao nisam verovao da je moguće. Imao sam dobru karijeru na koledžu, ali su me nekako uvek preskakali, bio sam u manjoj školi... Tog dana sam upoznao i Janisa. Strava je dokle je stigao, kada se setim da sam bio uz njega tokom prve dve godine u NBA", rekao je Volters.

Volters u dresu Milvokija (©AFP)Volters u dresu Milvokija (©AFP)

Dvostruki MVP najjače lige na sveti i od minulog leta NBA šampion je u startu pokazivao veliki potencijal, ali Volters ističe da je malo ko mogao da pomisli da će izrasti u dominantnu silu svetske košarke.

"Imao je 18 ili 19 godina, nije pričao engleski najbolje, bio je klinac, prvi put u SAD i daleko od porodice. Bila je to velika promena za njega i bio je potreban određeni period adaptacije. Dobro smo se družili, sjajan je tip i odmah se videlo da će postati dobar igrač. Svima je bilo jasno da je veoma talentovan, ne znam da li su svi procenili da će postati to što je danas, ali i tada se na osnovu radne etike i načinu kojim pristupa igri moglo reći da će biti vrlo dobar".

Voditeljka emisije, inače supruga košarkaša Monaka i reprezentativca Australije Broka Motuma, upitala je Zvezdinog beka da li u nekom od igrača srpskog šampiona vidi NBA potencijal?

"Čini mi se da smo prilično staru ekipu", priča kroz osmeh Volters i nastavlja: "Ne znam da li će iko otići u NBA, pokušavam da se setim mlađih, ali imamo prilično iskusnu ekipu".

Dobio je potom zadatak da od tri ponuđena centra jednog "stavi" u petorku i jednog na klupu. Valter Tavares je završio u prvoj postavi, Jan Veseli na klupi, a Nikola Milutinov je bio višak. Nakon toga prokomentarisao i protiv kojih "petica" mu je bilo najteže u tekućoj sezoni. Izdvojio je Tavaresa, Jusufu i Mustafu Fala iz Asvela i Olimpijakosa.

"Protiv centra Asvela, ne mogu da mu se setim imena, kao i Mustafe Fala - svih tih veoma visokih momaka koji sede u reketu. Volim često da šutiram floutere, ali ne mogu da se osećam sigurno kada su oni tu. Kao i Tavares. Kada su u reketu moraš malo da razmisliš pre nego što šutneš".

Trudi se da prati NBA koliko može i jedva čeka plej-of.

"Zbog vremenske razlike ne uspevam da pogledam mnogo utakmica. Trudiću se da ispratim plej-of, ali ovako pratim rezultate. Plej-of je veoma zabavan".

Naučen je da navija za Vukove iz Mineapolisa, ali simpatiše Lebrona Džejmsa pa u poslednje vreme bodri i Lejkerse.

"Odrastao sam u Minesoti i navijao za Timbervulvse. Obožavao sam Kevina Garneta. Pratim ih i danas, ali uglavnom sam uz igrače. Volim Krisa Pola, Lebronov sam čovek pa pratim Lejkerse, ali nemam trenutno nemam omiljeni tim".

Volters u prvom mandatu (©Starsport)Volters u prvom mandatu (©Starsport)

Kao najsjajniji trenutak evropske karijere izdvojio je osvajanje triple krune sa Crvenom zvezdom u sezoni 2016/17.

"Uživao sam dok sam bio ovde. Imali smo zabavnu godinu, osvojili smo tri trofeja, bili veoma dobri u Evroligi - pobedu od plej-ofa. Sve to sa sjajnom grupom momaka".

Martina Motum emisije završava pitanjem o načinu na koji igrači reaguju kada postignu poene pod faulom. Volters nema preteranu reakciju.

"Zafrkavaju se sa mnom zato što ne izražavam emocije, pa tako nemam nikakvu reakciju ni kada postignem koš pod faulom", zaključio je Nejt Volters.



tagovi

KK Crvena zvezdaNejt VoltersJanis AdetokunboLebron DžejmsValter Tavares

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara