Ilajdža Brajant (©MN Press)
Ilajdža Brajant (©MN Press)

Vratio se Šved i napravio šou s 32 poena i šest trojki! Brajant ipak odveo Himki na 0-5, Dorsijevo veče karijere uz osam dalekometnih hitaca

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.10.20. | 21:29

Ponos Izraela slavio na teškom gostovanju posle produžetka

Neka Evroligi na čast budu ona četiri poraza Himkija koji se opravdano oseća prevareno zbog naknadne promene kriterijuma za klubove bez mogućnosti da istrče na parket, jer tim iz Podmoskovlja i dalje ne uspeva da prekine crnu seriju. Čak ni pored toga što se veći deo ekipe vratio u takmičarski ritam. Himki je imao u šaci Makabi, ali je Ponos Izraela slavio na teškom gostovanju i uspeo da izdrži baražnu paljbu povratnika Alekseja Šveda kako bi u produžetku slavio sa tesnih 89:87 (16:18, 20:15, 22:22, 23:26, 8:6).

Makabi je u prelomnim trenucima dobio inspirisanog Ilajdžu Brajanta koji je za kratko vreme prošao put od potencijalnog tragičara, do heroja izraelskog šampiona! Na minut pre kraja četvrte deonice i kod rezultata 81:76 za Himki imao je apsolutno loš dvokorak iz kojeg je pokušao da izvuče poene, ali je imao veliku sreću što taj promašaj nije ostao kažnjen. Posle promašaja Devina Bukera Skoti Vilbekin je smanjio zaostatak, da bi onda Otelo Hanter u stilu Bema Adebaja blokirao Jonasa Jerebka u krucijalnom napadu na utakmici i sprečio pobedu domaćina! Iz te situacije izrodila se nova, osma trojka Tajlera Dorsija koji je odigrao utakmicu karijere i spakovao u Mitišćiju 26 poena!

Izabrane vesti

S tim hicem odveo je meč u produžetak jer Šved nije uspeo da pogodi za pobedu, a u dodatnih pet minuta je Brajant još jednom pokazao nesigurnost na šutu pre nego što je dva puta zaredom pogodio za tri poena i potpuno okrenuo meč! Prvo za 84:83, onda i za 87:83, posle čega Himki nije mogao da se oporavi do kraja. Mučili su se, doduše, jedni i drugi da pogode nešto u tih dodatnih pet minuta, Hanter je naknadno rešio samo jedan penal, pa Šved dva, da bi onda i Vilbekin bio polovičnog učinka. Uz deset sekundi na satu, Himki je odigrao jako loš napad za pobedu. Čekalo se da Šved rešava, što su igrači Makabija i predvideli pa ga sprečili da se digne na šut, on je pokušao s povratnim dodavanjem, ali već je bilo kasno – vreme je isteklo!

Kako bilo, evropskoj košarci mnogo su nedostajali Šved i njegovi pogoci iz svih situacija i pozicija! U šuterskom obračunu s Dorsijem odneo je ličnu pobedu jer je meč završio s 32 poena i šest trojki (9/23 iz igre, 6/12 za tri), a imao je još i 11 asistencija, te osam izgubljenih lopti. Rimas Kurtinaitis je na raspolaganju imao Džordana Mikija, Dairisa Bertansa, Devina Bukera, Grega Monroa, Janisa Timu, pa i Erika Mekoluma koji je ceo meč odgledao s klupe, ali ni to nije donelo promenu u odnosu pobeda i poraza. Monro je upisao 15 poena i šest uhvaćenih lopti, Buker još 14 poena i 12 skokova.

Osim raspucanog Dorsija Makabi je dobio 15 poena Anđela Kalojara i dve njegove trojke u finišu četvre deonice koje su najavile produžetak i preokret, te 12 poena i šest asistencija od Vilbekina, plus 10 poena od Brajanta

EVROLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Valensija 82:94

/Rubit 12 - Marinković 16/

Panatinaikos - Fenerbahče 82:68

/Nedović 28 - Braun 17/

Crvena zvezda - CSKA Moskva 86:84, posle produžetka

/Lojd 31 - Haket 29/

Petak

Himki - Makabi Tel Aviv 87:89, posle produžetka (81:81)

/Šved 32 - Dorsi 26/

20.30: (2,15) Bajern (14,5) Olimpijakos (18,0)

21.00: (1,70) Barselona (14,5) Real (2,30)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Zenit - Milano

Alba - Baskonija

Anadolu Efes - Asvel



tagovi

Makabi Tel AvivHimkiAnte ŽižićSkoti VilbekinTajler DorsiAleksej ŠvedIlajdža Brajant

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara