Tristan Vukčević (AFP)
Tristan Vukčević (AFP)

Vukčević imao pomoć iz Partizana: Zvao sam Kaminskog da mi kaže kako da čuvam Dejvisa

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 12:35

„Bio je sedam-osam godina u NBA ligi, on je neko ko savetima može da mi pomogne kako da se što brže prilagodim na okruženje“, rekao je doskorašnji prvotimac crno-belih.

Dobro se pripremio Tristan Vukčević za NBA ligu. To pokazuju njegovi učinci iz poslednja dva meča u dresu Vašingtona u kojima je najpre 14 poena ubacio Milvokiju, a potom prethodne noći 15 za 21 minut proveden na parketu u porazu od LA Lejkersa (120:125). Nije čudo što je posle rekorda karijere sijao od zadovoljstva, a na konferenciji za medije je otkrio da je po koji dobar savet dobio od doskorašnjeg saigrača iz Partizana, Frenka Kaminskog.

Pogotovo o načinu na koji da čuva jednog od najboljih igrača „jezerdžija“, Entonija Dejvisa.

Izabrane vesti

"Pozvao sam pre meča prijatelja Kaminskog. Bio mi je saigrač i pitao sam ga da li ima neke savete kako da branim Dejvisa. Rekao mi je šta da radim, gde i kako da ga guram, kao i koji su njegovi najveći kvaliteti. Igram na istoj poziciji kao i Frenk, praktično na isti način sa mnogo „pik end popa“. Kao neko ko je bio u NBA sedam-osam godina, znam da je neko ko može mnogo da mi pomogne“, rekao je Vukčević posle meča.

Međutim, i pored sve te silne pripreme, Vukčević i Vizardsi nisu imali rešenje za Dejvisa koji je meč okončao sa 35 poena od kojih čak 19 postigao u prvoj deonici. Pritom, na sve to dodavši još 18 skokova. Što će reći da je slaba vajda bila od tih saveta, mada objektivno govoreći, malo koji savet vredi naspram jednog od najboljih centara lige i devetostrukog Ol-star igrača.

Uspeo je Vukčević i da mu „uvali“ lakat nos, ali se posle kraće pauze, Dejvis, vratio na parket, reklo bi se još više razjaren.

Vukčević od dolaska u najjaču košarkašku ligu sveta na sedam odigranih utakmica prosečno beleži 5,4 poena i 2,7 skokova.




tagovi

Tristan VukčevićFrenk Kaminski JuniorEntoni Dejvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara