Andrea Trinkijeri (©MN Press)
Andrea Trinkijeri (©MN Press)

Žalgiris smenio Maksvitisa i promovisao Trinkijerija u novog trenera

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 09:27

Litvancu odzvonilo posle šest vezanih poraza u Evroligi

Još posle poraza od Partizan Mozzart Beta šuškalo se da bi Kazis Maksvitis mogao da ostane bez posla. Odlučili su u Žalgirisu da ne lome preko kolena, da mu daju još nekoliko sedmica i – boljitka nije bilo.

Litvanski klub nanizao je šest neuspeha u Evroligi, nikoga nije dobio u decembru i rastanak sa Kazisom Maksvitisom bio je neminovnost. Žalgiris je sa selektorom Litvanije sporazumno raskinuo saradnju ovoga jutra i ekspresno pronašao zamenu. Za novog trenera postavio je Andreu Trinkijerija.

Izabrane vesti

 Nedavno je Italijan bio viđen za novog trenera Fenerbahčea, međutim, na kraju je kormilo istanbulskog kluba, ipak, preuzeo Šarunas Jasikevičijus. Ali, nije dugo čekao Andrea Trinkijeri na povratak u Evroligu.

„Odluka nije bila laka, donele su je obe strane. Iako smo pre nekoliko nedelja izašli u javnost i rekli da trener ima poverenje, u poslednje vreme igre i rezultati nisu zadovoljavali ni stručni štab, ni rukovodstvo, nbi navijače“, poručio je Paulijus Jankunas.

Zahvalio se Žalgirisov direktor Kazisu Maksvitisu na saradnji i očekuje da Italijan, koji je potpisao do 2025. godine, prodrma ekipu.

„Maksvitis se prethodne sezone pridružio u jako teškom trenutku i pomogao nam je da se vratimo tamo gde želimo da budemo. Zahvalni smo mu na tome. Nadam se da će dolaskom novog trenera u Žalgirio Arenu stabilizovati situaciju“.

Italijanski strateg je osam godina radio u Evroligi, pre Žalgirisa vodio je minhenski Bajern, a radio je i u Partizan Mozzart Betu, Brose Bambergu, Uniksu iz Kazanja... Večeras protiv Vulvsa neće voditi najuspešniji litvanski klub, već Tautvidas Sabonis, a Andrei Trinkijeriju bi prvi meč na klupi Žalgirisa trebalo da bude u Evroligi protiv berlinske Albe.



tagovi

Evroligakk ŽalgirisKazis MaksvitisAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara