Zek Ledej (©Star Sport)
Zek Ledej (©Star Sport)

Zek Ledej na Makabijevoj listi želja

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 20:31

Ponos Izraela planira velike promene za predstojeće leto

Makabijeva bruka i prva sezona posle 29 godina bez finala u nacionalnom šampionatu naterala je upravu da napravi rez i krene u razradu novog plana kako bi se klubu vratio stari sjaj.

Izraelski portal Walla piše o revoluciji u Tel Avivu i listi želja na kojoj se posebno ističe jedno ime – Zek Ledej.

Izabrane vesti

Krilo Partizana jedan je od igrača koje prate odgovorni kadrovi Makabija i u slučaju da on ne nastavi karijeru u Humskoj krenuće se u realizaciju njegovog transfera. Ledej je prošlog leta sa Partizanom potpisao na jednu godinu, uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu. Jedan je od najzaslužnijih što je Parni valjak finalista Jadranske lige i u igri za titulu regionalnog šampiona.

Petak, 18.30: (1,70) Partizan (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Ledej već ima iskustvo igranja u Izraelu pošto je evropsku karijeru započeo u Hapoelu Gilboa Galilu gde je igrao vrhunsku košarku, zbog čega je učestvovao u Ol star utakmici tamošnjeg prvenstva i takmičenju u zakucavanjima. Tu sezonu završio je kao drugi strelac šampionata sa 19,5 poena po utakmici i indeksom korisnosti 23, što mu je donelo mesto u startnoj postavi lige. Ubrzo je dobio poziv Olimpijakosa, da bi kasnije nastupao za Žalgiris i milansku Olimpiju iz koje je prošlog leta stigao u Partizan na poziv Željka Obradovića.

Pored Ledeja, Makabi u planovima ima dugajliju Činanua Onuakua iz Bnei Herzlije, krilo Gacijantepa Džarmara Galija, zatim dvojac Lokomotive Krasnodar Darijus Tompson – Džonatan Motli.

Ledej je u 32 utakmice Jadranske lige na proseku od 12,5 poena, 5,5 skokova i 2,1 asistencije. U Evrokupu odigrao je 18 utakmica uz gotovo identičan učinak.


tagovi

Zek LedejKK PartizanKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara