Alen Smailagić (© Star Sport)
Alen Smailagić (© Star Sport)

Željkov zagrljaj preporodio Smailagića: Rekao mi je da je ovo moja utakmica, odmah sam postao drugi igrač

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 08:32

Za 19 minuta na parketu u petak, imao je Alen Smailagić 11 poena i tri skoka. Ipak, mnogo bitnije od brojki bio je govor tela mladog igrača crno-belih. Pucao je od energije, leteo je po terenu.

Kada iz NBA lige dođete u Partizan, a slovite za talenta i momka pred kojim je svetla budućnost, onda je teret na ramenima veliki. Nema dileme da je težinu tog tereta osetio Alen Smailagić, koji je iz Golden Stejta došao kod Željka Obradovića u crno-beli tabor. Srčani krilni centar je izvanredno počeo sezonu, pokazao je da će biti udarna igla kluba iz Humske, ali isto tako je pokazao da nikako nije lako igrati na visokom nivou u kontinuitetu. Posle niza sitnih povreda koje su ga zadesila početkom ove godine, Smailagić je pao u formi, izgubio je sve ono što ga je krasilo... međutim u najbitnije momentu u sezonu - u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, Smailagić pokazuje konkretne bljeske. Pre svega u energiji i samopouzdanju.

U izvanrednom meču za Partizan u petak uveče kada je serija izjednačena na 2:2 jedan od momaka koji je imao ozbiljnu ulogu u trijumu bio je baš Smailagić. Za 19 minuta na parketu imao je 11 poena i tri skoka. Ipak, mnogo bitnije od brojki bio je govor tela Smilagića. Pucao je od energije, leteo je po terenu.

Izabrane vesti

Otkrio je mladi igrač Partizana zbog čega se dogodila takva promena.

"Pre utakmice, Željko mi je došao, zagrlio me je, rekao mi je ovo je tvoja utakmica, da slobodno šutiram. To nešto što sam izgubio mi je on vratio, to samopuzdanje... odmah drugi igrač", rekao je Smailagić za klupsku televiziju po završetku četvrtog meča finalne serije.

Sada se sve rešava u ponedeljak od 20 časova kada je zakazana majstorica.

"Definitivno smo se svi skupili kao ekipa, isto smo razmišljali na terenu. Znali smo da moramo da izjednačimo, nadam se da ćemo isto tako doći u ponedelja i da osvojimo ovo", dodao je Smailagić.

Pored Smailagića, odličnu utakmicu odigrao je i mladi Izraelac, Jam Madar. Ubacio je 12 poena, ali istakao se pre svega u odbrani gde je sve pokrivao na spoljnim pozicijama.

"Veoma je bitno što smo uspeli da izjednačimo, sada idemo da pobedimo petu. Uradili smo sjajnu stvar kada smo ušli sa klupe, nije bitan pojedinac, bitan je tim. Uvek neko drugi uđe u igru i podigne intenzitet, sada smo bili to Matijas i ja, svako od nas želi da pomogne, da ispravimo tuđe greške. To je ključno", rekao je Madar.



tagovi

Alen SmailagićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara