Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski (© Star sport)
Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski (© Star sport)

Željkova tajna šifra - K2

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.03.24. | 10:14

Partizanov tandem centara zasijao protiv Baskonije i pokazao da može biti ubitačan u ključnom delu sezone

Kada je pritisak bio najveći, kada je Zek Ledej bio van tima zbog porodičnih problema, Željko Obradović je morao da smisli nešto novo i posebno za Baskoniju i Duška Ivanovića. I smislio je. Tajna šifra je glasila K2. Tačnije, Kaboklo - Kaminski. Tornjevi blizanci Partizan Mozzart Beta su odigrali ključnu ulogu u rušenju Baskonije. Obojica su pružila verovatno najbolje partije u dosadašnjoj sezoni ubacivši kombinovano 38 poena od timskih 87.

Bilo je evidentno da tim iz Vitorije nije bio spreman da tandem Kaboklo - Kaminski otvori meč. Verovatnije je bilo da Smailagić počne na poziciji krilnog centra, ili čak Ponitka, ali je Obradović osetio momenat da iznenadi prekaljenog kolegu i već u toj prvoj deonici je Partizan stekao prednost koji nije ispuštao.

Izabrane vesti

Visoki tandem se dopunjavao spektakularno. U pojedinim momentima je Kaminski bio centar, potom se spuštao na krilnog centra, i tako u krug. Uglavnom su se isticali dalekometnom paljbom, ali su se u pojedinim momentima spektakularno snalazili i u reketu, posebno Bruno u odbrani.

Bio je to savršen koktel iznenađenja za sve na parketu i to u delikatnom momentu kada je Zek Ledej u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrti oca. Za sada nije poznato da li će Ledej stići u Beograd za meč protiv Reala, ali sva je prilika da neće biti prisutan na megdanu sa aktuelnim šampionom Evrope. Međutim, Kaboklo i Kaminski su tu da pokušaju da popune prazninu.

"Mnogo je teško zameniti Zeka u ovom timu i sve što on donosi. Od emocija do kvaliteta na parketu. Neke utakmice igra i 40 minuta, uvek je energičan. Bruno i ja smo pokušali da popunimo prazninu, pomogli smo timu da dođe do pobede i to je", rekao je Kaminski posle trijumfa nad Baskonijom.

Generalno je Frenku bilo teško ove sezone da se navikne na novu sredinu, zahteve i sve što nosi evropska košarka. Često je izgledao povučeno, bilo je perioda kada nije ni igrao kod Obradovića. Čak i sa mnogim medijima odbija da priča ističući da je iskreiran problem sa trenerom crno-belih koji nije ni postojao. Partijama kao protiv Baskonije dokazuje da je u pravu i da je definitivno neko ko može da donese prevagu na najvećem nivou kada je to najpotrebnije.

Odigrao je 24 minuta, imao 20 poena. Iz igre je šutirao spektakularnih 8/11, ali publika je padala u trans najviše zbog njegovih trojki koje niko iz Baskonije nije mogao da brani.

Daleko od toga da je Brunu bilo lako. Došao je usred sezone sa ciljem da odmeni Matijasa Lesora, čoveka koga je teško zameniti na terenu, a posebno u srcima navijača Partizana. Brazilac se trudio, to niko ne može da opovrgne. Posle sjajnog starta u crno-belom dresu usledio je poveći pad, ali sada... Bruno izgleda kao brazilski uragan koji radi sve na terenu. Igrač koga zaista možemo da poredimo sa Lesorom.

Sinoć protiv Baskonije je imao 18 poena, ali mnogo značajnije od toga su skokovi. Nakupio ih je 13. Udarao je blokade, fenomenalno se kretao, zatvarao rupe u odbrani i zasluženo dobio zvanje najkorisnijeg igrača meča.

Svestan je i on bio da mu je pomogla igra sa Kaminskim u tandemu.

"Bio sam više četvorka, drugačija mi je bila uloga nego obično. Volim da igram sa Frenkom, jer obojica možemo da raširimo teren i nije važno ko je unutra, a ko spolja. Sviđa mi se taj spoj i nadam se da ćemo nastaviti ovako dobro", rekao je Kaboklo.

Čak i kada se statistika pogleda, Bruno nikada do sada nije prebacio brojku od 18 poena u Evroligi. Imao je 18 protiv Reala u Madridu, a sada se mnogo očekuje od Brazilca protiv šampiona Evope u četvrtak u Areni.

Sve ovo isto važi za Kaminskog koji je do sada najbolji poenterski učinak imao protiv Efesa kada je ubacio 24 poena. Ipak, sada je znatno bitnije da bude na visokom nivou, a u njega najviše veruje kapiten ekipe Kevin Panter.

"Frenk je baš pametan u napadu. Pametan je i u odbrani, iskreno, razume pozicioniranje i šta želimo time da postignemo. Pametno je odigrao, pa smo i mi mogli da zaustavimo napade Baskonije, a sa druge strane da pogađamo", rekao je Panter za Sport klub.

Ceo tim sada ima sredu da se spremi za Real koji je u Beograd stigao iz Berlina posle neočekivano teškog meča protiv Albe. Sa Kaminskim i Kaboklom, ali i punom Arenom... Iznenađenje protiv šampiona je sasvim moguće. Uostalom, znaju svi šta se dešavalo prošle sezone.



tagovi

Bruno KabokloFrenk Kaminski JuniorKK PartizanEvroligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara