Arturas Gudaitis (©AFP)
Arturas Gudaitis (©AFP)

Zenit promenio „peticu“

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.07.20. | 15:35

Amerikanac napustio klub, stiže Litvanac na dve godine

Kao što se i najavljivalo prethodnih nekoliko dana, Zenit je spremio veliku promenu na centarskoj poziciji.

Evroligaš iz Sankt Peterburga je danas saopštio da se rastao sa američkim centrom Koltonom Ajversonom, a nešto kasnije je Olimpija iz Milana zvanično potvrdila raskid ugovora sa Arturasom Gudaitisom. U međuvremenu je stigla i zvanična potvrda iz Zenita da su potpisali ugovor sa Gudaitisom. Kako stoji na sajtu ruskog kluba, paraf je stavljen na dve godine.

Izabrane vesti

Ajverson je prošlog leta došao u Zenit posle dobre sezone u Tenerifeu, ali nije opravdao očekivanja u Rusiji i klub je rešio da mu ne ponudi produžetak saradnje. Zenit je potom počeo pregovore sa Gudaitisom koji nije bio u planovima Etorea Mesine i dogovorili su se da se odlični Litvanac vrati na Baltik posle tri godine u Milanu. Gudaitis se pominjao i kao želja Reala, ali su se Madriđani ipak odlučili za Anta Žižića sa kojim bi uskoro trebalo da parafiraju trogodišnji ugovor.

Gudaitis je četvrto veliko pojačanje Zenita ovog leta posle Kevina Pangosa, Aleksa Pojtresa i Kej Si Riversa. Tu nije kraj jer se u narednim danima najavljuju još neka zanimljiva košarkaška imena u Sankt Peterburgu. 


tagovi

KK ZenitOlimpija MilanoArturas GudaitisKolton Ajverson

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara