Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zenitov autokoš, Barsa vodi 2:1

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 21:00

Katalonci slavili u Sankt Peterburgu - 78:70

Mogao je prvi favorit Evrolige lako da upadne u ozbiljan problem, ali je Barselona našla način da iskusnom partijom iskoristi sve kikseve Zenita i da sruši domaćina pred njegovim navijačima u Sankt Peterburgu - 78:70. Ovakvim razvojem situacije, Katalonci su poveli sa 2:1 u seriji, tako da su nadoknadili onaj jedan kiks i poraz u svojoj Blaugrani.

Kad god je delovalo da bi Zenit mogao da zapreti Barseloni, konstantno su domaći pravili greške koje ne priliče ovom nivou košarke, a Barselona je to sve vreme znalački koristila. Izgubljene lopte, poput onih Pengosa, te greške u vođenju, promašeni ziceri, pogrešna dodavanja igrača Zenita, sve su to razlozi zbog kojih su sebi večeras dali "autokoš".

Izabrane vesti

Barsa je vodila sa četiri poena na ulasku u poslednja dva minuta, da bi Dejvis po ko zna koji put u dva navrata poenima ispod koša doneo komociju gostima i odveo ih do trijumfa.

Dejvis je meč završio sa 22 poena i osam skokova, potpuno ga je Jasikevičijus koristio, eksploatisao do maksimuma, a Zenit nije našao način da ga zaustavi. Pau Gasol je sve radio samo nije blistao, ali Dejvis je bio poput tenka.

Barsu su do pobede vodili i Higins sa 16 i Kajl Kjurik sa 13 poena. Mirotić je dodao 11. Kod Zenita se najviše isprsio Bili Beron sa 19 poena uz šut 3/5 za tri.

Zaista je mogla da se vidi košarka visokog kvaliteta. Pored toga, igralo se i tvrdo, sa mnogo kontakata ispod koša, ali i šuteva spolja što je svemu davalo na šmeku. Atleticizam kod Dejvisa, Pojtresa i Bleka dolazio je do izražaja, pa je publika u Sankt Peterburgu, koje je bilo u priličnom broju, mogla da vidi brojna atraktivna zakucavanja.

U sudaru dva snažna tima ni jedni ni drugi nisu uspevali da se odvoje na više od sedam poena prednosti u prvih 20 minuta, a Barselona je u trećoj deonici uspela da pređe u blagu prednost i da ona bude ta koja diktira ritam.

Iskoristio je tim Šarunasa Jasikevičijusa period u kom je domaći sastav napravio mnogo grešaka, pa je prvi put na meču otišao na osam poena, a potom i 10 poena prednosti. Ali, sa pet vezanih poena raspoloženog Bilija Berona Zenit je uspeo da se vrati i da sa rezultatom 51:55 ode u poslednju deonicu. Ali, Barsa je pokazala zašto je bila prva na kraju ligaškog dela i sada je na korak od Fajnal fora.

Naredni meč ova dva tima igraju za dva dana na istom mestu.

EVROLIGA, PLEJ-OF - 3. UTAKMICA

Utorak

Real Madrid - Anadolu Efes 80:76 /u seriji 1:2/

/Ljulj 20 - Micić 29/

Sreda

Zenit - Barselona 70:78 /u seriji 1:2/

/Beron 19 - Dejvis 22/

19.45: (1,90) Fenerbahče (13,5) CSKA (2,05) /u seriji 0:2/

20.45: (2,05) Bajern (13,5) Milano (1,90) /u seriji 0:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Brendon DejvisKK BarselonaKK ZenitEvroligaŠarunas JasikevičijusBili Beron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara