Rođeni pobednik – Serhio Ljulj (©MN Press)
Rođeni pobednik – Serhio Ljulj (©MN Press)

Zna se – prvi trofej u sezoni Realu! Unikaha zapretila, Ljuljova trojka je smirila

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 20:54

Andalužani se odlično držali, ali nisu uspeli da izdrže do kraja i uzmu pehar pošto su Blankosi za manje od minut i po vratili stvari na svoje

Nepisano pravilo kaže –prvi trofej u sezoni ide u ruke košarkašima Real Madrida.

Šestu godinu zaredom, a deveti put otkako je 2004. godine uspostavljen kao takmičenje, Real Madrid osvaja trofej ACB Superkupa i na najlepši mogući način otvara takmičarsku 2023/24.

Izabrane vesti

Blankosi su na terenu Palate sportova u Mursiji pobedili Unikahu rezultatom 88:81 (21:17, 23:14, 17:25, 27:25) i osvetili se za poraz u polufinalu prošlosezonskog Kupa kralja, posle čega su Andalužani osvojili pehar.

Pobednike je predvodio Mario Hezonja sa 17 poena, uz pet skokova. Isti broj koševa dao je i Fakundo Kampaco, s tim da je Argentinac imao i pet izgubljenih poseda. Džanan Musa je ubacio 13 poena, dok je poen manje uz 10 skokova imao Edi Tavares. MVP nagradu poneo je Kampaco.

Sastav Ibona Navara vratio se u finale Superkupa posle osam godina, ali baš kao i 2015. doživeli su poraz, s tim što je tada bolja bila Barselona i to dosta ubedljivije. Najefikasniji kod Unikahe bio je Kendrik Peri sa 17 poena, uz pet asistencija, dok je Dilan Osetkovski imao 14 poena i četiri skoka.

Madriđani su držali sve konce u rukama veći deo susreta, imali vođstvo i od 14 poena u trećoj četvrtini, ali je Unikaha zahvaljujući simultanki Vila Tomasa sa 10 poena izvukla maksimum i ozbiljno zapretila aktuelnom šampionu Evrope, povela i našla se u rezultatskoj klackalici.

Trojka Nihada Đedovića i poeni Tajlera Kalinoskog doveli su Unikahu do 69:66 u početnim minutima četvrte deonice, ali je sve brzo palo u vodu. Real Madrid je za manje od minut i po serijom 9:0 potpuno okrenuo utakmicu i ponovo vodio glavnu reč na parketu. Kada je bilo teško, Realu se ukazao rođeni pobednik Serhio Ljulj čija je trojka umirila borbeni duh Andalužana pred završnicu u kojoj su Kraljevići na iskustvo zadržali prednost i stigli do trofeja.

Nova sezona u ACB ligi počinje već naredne subote duelima Valensije i Đirone, odnosno Granade i Mursije od 18 časova.


tagovi

ACB ligaKK Real MadridFakundo KampacoSerhio LjuljUnikahaKendrik Peri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara