Darvin Hem (©twitter.com/Lakers)
Darvin Hem (©twitter.com/Lakers)

Zvanično, Lejkersi imaju novog trenera - Darvina Hema: Idealan za pisanje novih stranica istorije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 22:39

"Kada neko počne NBA karijeru u Dži ligi i dođe sve do ključne uloge na klupi šampionskom tima, to dovoljno govori o jačini karaktera", rekao je generalni menadžer tima iz Los Anđelesa Rob Pelinka

Posle sezone za zaborav Lejkersi su se zahvalili treneru Frenku Vogelu na saradnji, iako im je pre dve godine doneo 17. šampionsku titulu. Nije dugo trajala potraga za novim trenerom, u finalni izbor ušli su Keni Etkinson, Teri Stots i Darvin Hem. Na kraju je privilegiju da bude novi šef struke Jezeraša dobio doskorašnji asistent Majka Budenholzera u Milvokiju.

Stigla je i zvanična potvrda da je Hem novi trener tima iz Los Anđelesa. Kako se navodi na sajtu kluba, potpisao je višegodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Kada neko počne NBA karijeru u Dži ligi i dođe sve do ključne uloge na klupi šampionskom tima, to dovoljno govori o jačini karaktera. Naši igrači i navijači će se odmah identifikovati sa Darvinovim pristupom. Kod njega nema mesta za gluposti i naporno se radi. Verujemo da će doneti čvrstinu i takmičarski naboj svemu što radimo. Kada na to dodate Darvinov sofisticiran pogled na strategiju i duboko poznavanje košarke, dobili smo idealnog trenera za naredno poglavlje u istoriji Lejkersa. Ponosni smo i počastvovani što možemo da imenujemo Dervina Hema kao našeg novog trenera", rekao je generalni menadžer i potpredsednik košarkaških operacija Lejkersa Rob Pelinka.

Darvin Hem će biti 28. trener u istoriji franšize, 24. od kako se preselila u Grad anđela. Osam godina je trajala njegova igračka karijera u najjačoj ligi sveta, a branio je boje Detroita, Atlante, Milvokija, Vašingtona, Indijane i Denvera. Bio je član šampinskog tima Pistonsa 2004. godine. Igrao je i u Španiji, Portoriku i na Filipinima.

Posle uspešne igračke trenersku je počeo 2008. godine kao asistent u Nju Meksiko Tanderbirdsima (Razvojna liga). Potom je postao i generalni menadžer i trener tima 2010. Naredne godine je stigao upravo u Lejkerse, gde je dve sezone radio kao asistent. Narendih pet bio je član stručnog štaba Atlanta Hoksa (2013-18), a potom se pridružio Budenholzeru i u Milvokiju sa kojim je došao i do šampionskog prstena (2021).


tagovi

Los Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara