Kevin Panter, © MN Press
Kevin Panter, © MN Press

ZVANIČNO: Panter potpisao za Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 17:54

Armani doveo novo pojačanje i ozvaničio ga...

Najavljivalo se dugo, išlo je sve ka tome, a sada je i zvanično: Olimpija iz Milana dovela je Kevina Pantera i dala mu ugovor na godinu dana, objavio je tim iz Milana.

To znači da će Crvena zvezda tražiti zamenu za Pantera ovoga leta. Najavljeno je bilo danas da ide iz Crvene zvezde, a sada je sve ozvaničeno.

Izabrane vesti

"Srećan sam, sjajno se osećam i ne mogu da dočekam da dođem u Milano da radim i da probam da učinim nešto posebno u mom povratku u Italiju", rekao je Panter.

U Olimpiji su srećni zbog potpisa...

"Kevin je mlad igrač, konstantno raste i dobio je neophodno iskustvo da bi bio koristan za Olimpiju. Srećni smo što je sa nama", rekao je generalni direktor Kristos Stavropulos.

Amerikanac ima 26 godina i počeo je prošlu sezonu u Olimpijakosu, a posle 11 utakmica se preselio u Crvenu zvezdu. Prosečno je davao 16 poena na poslednjih 12 evroligaških utakmica.

Panter je osvojio Fibinu Ligu šampiona u dve sezone zaredom sa AEK-om i Virtusom iz Bolonje. Počeo je profesionalnu karijeru u Lavriju, a igrao je i za Antverpen i Rosa Random.

Armani je veoma aktivan na tržištu. Italijani su se već rastali sa Luisom Skolom, Amadeom Dela Valeom, Kristijanom Barnsom i Nemanjom Nedovićem, dok su zadržali Džefa Bruksa i Kejleba Tarčevskog, i doveli Malkolma Dilejnija i Kajla Hajnsa.

Za Pantera se ovog leta interesovalo nekoliko klubova, ali se on odlučio da bude deo ambicioznog projekta koji se već uveliko kuje u gradu iz Lombardije.

Amerikanac je pružio nekoliko dobrih partija u proteklom izdanju Evrolige u dresu beogradskog kluba, a ljudi iz Milana imali su priliku da ga dobro upoznaju i ranije, pošto je u sezoni 2018/19 nosio dres Virtusa iz Bolonje. Sa tim timom osvojio je Fibinu Ligu šampiona i dobio MVP nagradu na Fajnal foru.

Crvena zvezda je tako ostala bez jednog od nosioca igre od ove sezone.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta…



tagovi

Kevin Panter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara