Učesnici Evrolige za sezonu 2022/23
Učesnici Evrolige za sezonu 2022/23

ZVANIČNO: Partizan se vratio u Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 13:27

Posle osam godina

Košarkaški klub Partizan se posle osam godina zvanično vratio u Evroligu, potvrdio je Bord ovog takmičenja koji je na današnjem zasedanju dodelio specijalne pozivnice crno-belima i Valensiji.

Kako je Mozzart Sport najavio pre tri dana, klubovi vlasnici Evrolige danas su na pomenutom sastanku formalizovali ovu ideju koja se rodila pošto je bilo evidentno da zbog sankcija međunarodne zajednice, ruski klubovi CSKA (suvlasnik lige) i Zenit neće moći takmičarski da učestvuju sledeće jeseni.

Izabrane vesti

Srbija će tako prvi put posle takmičarske 2013/14 imati dva učesnika elitnog takmičenja, a prvi put u istoriji beogradski večiti rivali odmeriće snage u Evroligi! No, do tada ima dovoljno vremena, sada će u Humskoj 1 da se okrenu jačanju tima za novu sezonu gde će ambicije biti iste, ali obaveze veće zbog težine elitnog ranga klupske košarke.

“Velika stvar se desila danas. Sa ponosom mogu da kažem, Partiza je deo Evrolige! Ponosan sam na svoje saradnike i sve u klubu koji su vredno radili da bismo ostvarili cilj. Hvala navijačima na podršci i strpljenju. Lepi dani su pred nama“, poručio je prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

To znači da će Evroligu u takmičarskoj 2022/23 igrati: aktuelni šampion Anadolu Efes, osvajač Evrokupa Virtus Bolonja, te Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Monako, Olimpija Milano, Baskonija, Barselona, Bajern Minhen, Fenerbahče, Asvel, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija i Žalgiris.

Ovakav rasplet najavljivao se od kasnijih jutarnjih časova, kada je u javnosti objavljen spisak učesnika Evrokupa na kojem nije bilo Partizana i Valensije. Evroliga je nekoliko sati kasnije potvrdila liste učesnika oba ranga evropskog klupskog takmičenja.

Uskoro bi trebalo da bude poznato i ime naslednika Đordija Bertomeua koji je smenjen posle više od dve decenije na čelu Evrolige. Međutim, to se neće desiti sada, pošto ipak nije bila tema današnjeg sastanka...



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara